Direktlänk till inlägg 21 februari 2012

Lantis goes ww

Av Sajberlena - 21 februari 2012 13:48

Jorå, så atte...


Nu stundar stora saker, minsann minsann. Jag ska ut och resa i wide world... Jupp!


Så vansinnigt långt som till Stockholm, ska ni veta. Allde´s själv! På kurs. Mhm. KURS!


Nu är det ju inte första gången jag åker till Stockholm på kurs. Förr i tiden, när jag internutbildades till försäkringstjänsteman (minsann minsann, det visste ni inte!) så åkte jag skytteltraftik till Stockholm och gick på kurs. Grejen är väl bara att det är i runda slängar 25 år sedan. Eller nåt.


På den tiden åkte jag ut till flygplatsen i Växjö, köpte ungdomsbiljett för 200 spänn i en automat, ringde min moster och bad om ett soffhörn att sova på och så for jag.


Numera går det - uppenbarligen - inte alls till på det viset...


Nä, nuförtiden bokas flygbiljetter via nätet, skrivs ut på ett vanligt kopieringspapper, sen får man massa SMS om att "nu kan du checka in"...?????


Och jag, som fick det här SMS:et vid 23.00 igår kväll fick lite spader för jag kände inte att jag ville åka ut till flygplatsen och checka in just då, jag menar - planet lyfter ju inte förrän senare i eftermiddag liksom...


Sen är jag otroligt skeptiskt till att flyga med en biljett som ser ut som om jag skrivit den själv i word och sedan skrivit ut den hemma vid skrivbordet, men det är ju SAS problem antar jag.


För att inte tala om när det ska bokas hotell!! Jiiiizeees.


Jag tänker så mycket när jag ska göra saker, jag måste ha full koll på allt och alla. Kanske är det därför jag inte gillar att resa, jag vet inte, för det blir ganska jobbigt. Eftersom jag har så fullt upp med att tänka hit och dit så glömde jag boka hotellrum. Att glömma boka hotellrum i Stockholm är inte det smartaste liksom... I normala fall, när jag åker till Stockholm på nöjestripp, är det lugna gatan. Men nu är det hålltider, bestämda platser, noga liksom.


Kursen är där och där. Alltså måste jag hitta någonstans att bo i närheten av där och där, för kvällen innan måste jag hinna leta upp vart jag ska vara morgonen efter. Jag måste klocka så jag vet hur lång tid det tar att gå dit och jag måste veta vilken dörr jag ska gå in i. För det finns inte många saker som för mig är så vansinnigt hemska som att komma försent. Framför allt för att jag inte hittar dit- huuuuugaliiigen!!


Nåväl, jag hittade ett hotell på samma gata som kurslokalen, halleluja. Så jag ringde dit då, och som rutinerad sekreterare visste jag naturligtvis att man nuförtiden måste uppge ett kortnummer när det bokas hotellrum. Mycket riktigt, jag rabblade siffror och tjejen på bokningen tackade.


"Vill du bli bonusmedlem" frågar tjejen vänligt.


"Öh... alltså, jag bor på hotell en gång var tionde år va, så det känns inte som ett abslut måste" svarar jag.


"Okej. Nu har vi bara enstaka rum lediga och de är utan fönster, går det bra?"


"Finns det säng, skrivbord och internet?" frågar jag.


Jorå. Ah, okej, men då kan jag leva utan fönster...


Sen slog det mig att jag faktiskt inte kommer ha det här kortet med mig, det vars siffror jag precis rabblat upp.


"Nu kommer jag inte att ha det här kortet med mig för betalning av rummet" säger jag, "men det spelar väl ingen roll va?"

"Nähä" säger tjejen. "Nä, det går bra om du har en kopia på kortets fram och baksida och en påskrift från den som får signera för kortet".


Öh... Är det någon form av problem jag känner analkas här?


"Nämen alltså, jag måste ju kunna betala på annat sätt väl?" säger jag. "Typ med... pengar eller så...?"


"Med pengar?" frågar tjejen.


"Ja. Pengar. Eller annat kort liksom?"


"Aha, du menar så... Jomen det är klart du kan betala med ett annat kort alltså, det här är ju bara en säkerhetsgrej om du INTE betalar..."


"Ah, bra bra, som sagt, jag bor inte på hotell så ofta som sagt, brukar bara boka åt andra... som sagt" säger jag och känner att jag borde sluta säga "som sagt" hela tiden.


"Hahaha, nä, det är helt okej" säger tjejen och jag tycker mig höra hur hon skriver massa noteringar i bokningen. Säkert av modellen "varning, håll koll, lantis på väg, möt upp, bevaka och håll ordning".


Så, nu har jag handväskan full av kopieringspapper på vilka finns noteringar om att det är flygbiljetter, hotellbokning, flygbussbiljett, kartor med adresser till kurslokalen, hotellet, översikt över Cityterminalen för att förvissa mig om vilken uppgång som gäller, vart jag ska köpa t-banebiljetter och dessutom ett boardingcard och en instruktion om hur jag ska, med hjälp av boardingcardet, checka in mitt bagage, få ut bagage-tags och i vilket bagage-drop jag ska lämna min väska.


Å det är bara för att ta mig dit. Om några dagar ska jag ta mig hem också. Det orkar jag inte ens tänka på just nu. Då ska jag dessutom tajma en resa från Hässelby till Arlanda utan att missa flyget!


Jag säger bara en sak: det var betyyyyydligt enklare förr!! Som sagt.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Sajberlena - 10 mars 2013 13:24

Hörrni, jag har flyttat nu.   Ni hittar mig här!   www.sajberlena.blogspot.se   ...

Av Sajberlena - 8 mars 2013 09:00

Jo, vi är ju skogsägare då... Jaså, visste ni inte det? Nämen oj, har jag glömt berätta det... Förlåt mig. Jomen vi har ju en skog. Med träd. Och buskar och blåbärsris och en upptrampad stig. Den är inte så stor kanske, men den är hög. Fullt tillräck...

Av Sajberlena - 7 mars 2013 20:33

Är ni lika trött på mig som jag är? Jag har flamsat och tramsat och haft mig i flera år nu, först på freewebs.com och sedan här.   Jag funderar allvarligt på att flytta härifrån. Gjorde ett försök för länge sedan, men den nya fungerade inget vida...

Av Sajberlena - 5 mars 2013 22:07

Åkte till jobbet. Kom dit innan nio - måste nästan vara OB-tillägg på sånt va? Jag menar, att jobba mitt i nätterna? Sen jobbade jag och jobbade och jobbade ÖVER! Jobbade så länge att de hann tömma postlådorna innan jag hunnit få med mina fakturor......

Av Sajberlena - 4 mars 2013 22:26

När jag har en blogg men skiter i att blogga på flera dagar så hamnar jag i läget att det finns så mycket att berätta så man inte vet var jag ska börja, och det blir jättejobbigt att sortera ut så jag hoppar över det en dag till. Och en till. Och en ...

Ovido - Quiz & Flashcards