Alla inlägg den 9 juni 2012

Av Sajberlena - 9 juni 2012 07:49

Happ, happ... Nu börjar sjätte dagen som ickerökare och so far so good. Eventuellt lever jag fortfarande i någon form av chock över att ha gjort det här, hur enkelt det var och aningen brydd över vad som egentligen hände men så får det vara då. Go with the flow! Det sjuka är att jag har inte minsta lilla abstinensbesvär - jag är inte ens röksugen! Helt sjukt! Å maken röker hela tiden och det bekommer mig inte, jag provade att dricka vin igår och det gick alldeles utmärkt utan att röka!


Alltså; jag vaknade i fredags, tänkte att "nämen om man skulle lägga av och röka idag då" och så gjorde jag det och nu känns det som om jag aldrig kommer röka mer i hela mitt liv och det är så SJUUUUUKT!!!

Några reflektioner jag gjort under veckan som KAN ha med rökning att göra;


- Plötsligt vaknar jag flera gånger varje natt och mellan vakningarna drömmer jag otroligt mycket.

- Alla surrar om den härliga känslan av att återfå doft- och smaksinne. Vad alla glömmer att tala om är dock att det gäller även saker som inte går under benämningen doft men som ändå luktar. Stink alltså. Typ hundandedräkt, rutten tång vid havet och kvalmig frityrolja.
- Jag är MAKALÖST duktig på att stoppa i mig ALLT! Och ALLT är jättegott - maaaat, goooodis, goooodis, maaaat, glaaaass, buuuullar, kaaaaakor, rostade mackor med kaviar, gooooodis...

- Det kommer bli tufft att nå viktmålen till V29 men äääääsch - det kunde varit värre!


Annars händer inget livsomvälvande; jag har lite dåligt samvete över mina alltmer sporadiska uppdateringar här och sanningen att säga - jag skulle kunna fylla en bok om alla sjuka prylar som händer men jag hinner inte! Jag skriver blogginlägg i huvudet fem gånger om dagen, jag hinner bara inte skriva ner dem här...

Och jag FATTAR inte hur det kommer sig, det där att tiden går fortare och fortare hela tiden???? Jag menar, nu är vi inne i juni och det är sommar och jag kom på mig själv med att tänka att "sen, i sommar, då minsann..." utan att ens reflektera att det faktiskt ÄR sen redan nu. Nästa vecka är det skolavslutning! Lillfisen har slutat på fritids! En månad till och sen är det semester! Storsonen har flyttat hem!


Maken frågade för ett tag sedan vad vi skulle göra till midsommar? Jag himlade med ögonen och undrade om han var riktigt klok - midsommar?? Sedan när brukade vi planera midsommar flera... öh... hm... veckor i förväg... Snacka om ställd jag blev - det är midsommar precis när som helst!!! Å jag hade ingen aning... jag trodde det var lååååångt till dess...

Nåväl. Det är som det är.


Idag måste inhandlas kläder till skolavslutningar och jag tror faktiskt jag ska köpa en brödrost. Brödrostar har en klar särställning hos mina arvingar. En underskattad manick det sällan talas om men TÄNK vad trist livet hade varit utan dem! Här rostas ALLT bröd och intas under njutningsfulla smackanden av arvingar som slickar fingrarna rena från smält smör. Nu är det lite trist att alla måste väckas en kvart tidigare för att hinna rosta sina mackor bara, brödrosten har uppenbarligen gått ner på halvtid eller nåt.

Men vi hörs hörrni!

Ovido - Quiz & Flashcards