Direktlänk till inlägg 14 maj 2012

Mina mobila bekymmer

Av Sajberlena - 14 maj 2012 21:58

Men jag tror väl att jag blir lite trött...


Ord som innefattar kombinationen "bil" är inte min grej vilket vi alla konstaterat för länge sedan.


Fast jag undrar om jag är drabbad av någon mobil förbannelse av något slag?


1. Jag beställer en ny mobiltelefon till mellansonen. Den kommer. Utan problem. Ingen är mer förvånad än jag!


2. Lillfisen ska få äran att ärva storebrors gamla mobiltelefon. Han är som ett barn kvällen innan julafton; euforisk. Trots att han inte ens får ta med den till skolan!


3. Samtidigt som jag hämtar den nya mobilen på bensinmacken (det är ju precis där alla sådana saker hämtas numera) säger jag till tjejen i kassan att jag behöver 100 kronor kontantkortsladdning Halebop. Hon rasslar iväg och kommer med en lapp med laddningskoden.


4. Mellansonen som - tack och lov - är med mig påtalar lite försynt behovet av även ett kontantkortsabonnemang, en liten detalj som jag i all hast förbisåg.


5. Tjejen ger mig ett kuvert med kontantkort, undrar om hon ska makulera laddningsbongen och jag svarar glatt "jajamen". Mellansonen sparkar lite på mig och menar att "du måste väl ha nåt att ladda kortet med också va?" vilket han naturligtvis har rätt i. Jag stoppar makuleringen i sista sekund.


6. Vi åker hem, glada i hågen, mellansonen öppnar sin låda med den urtjusiga mobiltelefonen.


7. Han ropar och undrar vart hans microchip är...?


8. Jag ser ut som den korkade människa jag är och vi letar som galningar - har ungen tappat ut ett microchip???


9. Jag börjar läsa alla papper i vilka det klart informeras om att "Till den här mobilen behöver du ett microchip".


10. Jag loggar in på Halebops hemsida och chattar med nån typ Fredrik eller nåt. Han meddelar glatt (tror jag, hur man nu kan veta i en chat liksom) att "jojomen, microchip, men nä, det skickas inte med telefonen det måste de skicka separat - han kan fixa det och det tar tre dagar, ha en trevlig dag". Sen tillägger han att "men du KAN också gå direkt till en Teliabutik och hämta ett!" varvid jag genmäler att "du behöver inte skicka nåt j-la kort jag HÄMTAR DET SJÄLV!!!" för jag är lite grinig nu. Nu säger supportFredde att jag kan "klippa till det gamla chipet under tiden men det är inget han rekommenderar för det är vääääääldigt lätt att klippa fel".  Fredrik tycker fortfarande att jag ska ha en trevlig dag och det är ju snällt av honom! Säga vad man vill om chatsupportar men de kan skriva fina saker de som sitter där.


11. Jag roar mig med att tömma, greja och nollställa Lillfisens nygamla mobil istället, sätter i det nyss inköpta kontantkortet och tänker börja knappa in laddningskoden. Men det är totalt kört för jag får inte en enda pinnes täckning helt plötsligt! Visst är den dålig i vanliga fall, men nu är den totalt borta... Skumt, säger jag, jag får ta med den till byn och prova där.


12. Sen hämtar jag Storsonens gamla chip, klipper med en finmekanikers känsla ner hans kort till lagom storlek, sätter det i nya telefonen och tadaaaaa!! Det funkar!


13. Nu är det måndag och jag ska fixa microchip i Teliabutiken och inser då att Teliabutiken i stan där jag jobbar har lagt ner och is no more... GAAAAAAAAAAAAHHHHH!!!!


14. Jag tar med Lillfisens mobil till byn och får fortfarande inte en säger EN enda liten täckningsgrad!!! Nu börjar jag bli väääääldans grinig!!


15. Susar hem, loggar in på Halebops sida, försöker utröna vad de gjort för galet fel, hittar inga svar, chattar med typ Åsa eller nåt. "VARFÖR funkar inte ert kontantkort i min gamla mobiltelefon???"
Hon frågar MASSOR av konstiga frågor; Var har jag köpt det, när har jag köpt det och vad har jag för skostorlek? Eller nä, inte skostorlek men ni fattar...
Sen säger hon att hon tycker jag ska kontakta macken där jag köpte det eftersom det makulerades den 4 maj... Jag kollar på pappret jag fick med i kuvertet på vilket det klart och tydligt, med tjocka bokstäver och siffror, står att "Aktiveras före 201204".

Jag tackar för hjälpen, önskar Åsa en himla trevlig kväll och gnisslar mina tänder.


Sen klickar jag lite, beställer ett microchip åt Mellansonen som skickas hit om tre arbetsdagar, beställer en ny mobiltelefon till mig själv och orkar inte tänka på hur DET ska gå.

Nu går jag och lägger mig och imorron är en ny arbetsdag på mitt nya, fina kontor!

 
 
Catten

Catten

17 maj 2012 08:27

Gaaah! Att du bara orkar, jag hade lagt mig ner och gråtit för länge sedan....

Jag är numera så nöjd med att vara "den som inte kan allt" - jag övertar successivt mina (vuxna) ungars avlagda mobiltelefoner - med kravet att de ska se till att jag bara behöver sätta i mitt gamla Teliarefillchip och det ska FUNKA. Hittils har det gjort det :)

http://catten.bloggplatsen.se

Sajberlena

20 maj 2012 21:55

Du vet väl; det är aaaaaldrig försent att ge upp! ;D

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Sajberlena - 10 mars 2013 13:24

Hörrni, jag har flyttat nu.   Ni hittar mig här!   www.sajberlena.blogspot.se   ...

Av Sajberlena - 8 mars 2013 09:00

Jo, vi är ju skogsägare då... Jaså, visste ni inte det? Nämen oj, har jag glömt berätta det... Förlåt mig. Jomen vi har ju en skog. Med träd. Och buskar och blåbärsris och en upptrampad stig. Den är inte så stor kanske, men den är hög. Fullt tillräck...

Av Sajberlena - 7 mars 2013 20:33

Är ni lika trött på mig som jag är? Jag har flamsat och tramsat och haft mig i flera år nu, först på freewebs.com och sedan här.   Jag funderar allvarligt på att flytta härifrån. Gjorde ett försök för länge sedan, men den nya fungerade inget vida...

Av Sajberlena - 5 mars 2013 22:07

Åkte till jobbet. Kom dit innan nio - måste nästan vara OB-tillägg på sånt va? Jag menar, att jobba mitt i nätterna? Sen jobbade jag och jobbade och jobbade ÖVER! Jobbade så länge att de hann tömma postlådorna innan jag hunnit få med mina fakturor......

Av Sajberlena - 4 mars 2013 22:26

När jag har en blogg men skiter i att blogga på flera dagar så hamnar jag i läget att det finns så mycket att berätta så man inte vet var jag ska börja, och det blir jättejobbigt att sortera ut så jag hoppar över det en dag till. Och en till. Och en ...

Ovido - Quiz & Flashcards