Alla inlägg den 1 januari 2013

Av Sajberlena - 1 januari 2013 20:40

Idag är det lite hängöver. Eller som det heter på engelska; hangover. Det betyder att det inte råder någon febril aktivitet hos Dysfunktionella Familjen.

Fast det är nog bara jag. De övriga har intagit ryggläge i alla sängar på grund av hög kroppstemperatur. Begreppet "helsjukt" har för mig fått en ny innebörd.

Nåväl.


Lillebror med familj åkte hem framåt dagen efter att vi i flera timmar letat efter en styck bilnyckel som deras ettårige Sweetypai lekt gömma nyckel med. Han har dessvärre inte uppnått en ålder då han aktivt kunde styra vårt letande med "varmt" eller "kallt", inte heller "fisk, fågel eller mittimellan" så vi letade på ganska mycket måfå. Till slut satte sig Lillebror i vår bil för att köra hela vägen hem och hämta reservnyckeln. När han var nästan hemma hittade maken den bortgömda bakom en garderob...


Telefonen fungerar inte, internet fungerar ibland. Ibland är ju bättre än inte alls. Har kontaktat Telia och rapporterat felet och förhoppningsvis kommer de hit och lagar. Igen.

Vi tror oss veta vad felet är. Vi har talat om det för Telia flera gånger, faktiskt varje gång de varit här och lagat samma fel fast på olika sätt. Vår ledning från huset ut till telefonstolparna är helt uppflagad vilket gör att varje gång det regnar och blåser kommer det in fukt i ledningen och allt lägger av. Gör man ingenting så blir det bra när det torkat om man har tur.
Sist sa han som var här att vi hade kopplat kontakterna fel i väggen. "Tror inte det" sa jag. "De har suttit så i ett år utan att det varit fel". Men han sa att det hade vi visst, det fattade jag väl eftersom han nu bytt plats på dem och nu funkade det ju? Ja, och nu funkar det inte. Nu är det samma grej igen. FAST kontakterna sitter som Telia sagt att de ska sitta. En annan gång fick de laga lite på sladden för att det var en "hackspett" som hackat på den. Ändå blir det samma problem igen och igen och igen?  


Vi kan inte ringa ut och ingen kan ringa hit. Jag vet att de inte är glada för att byta ut ledningar men i längden borde det väl bli billigare för dem att slänga upp en ny sladd och slippa åka hit flera gånger om året och laga fel som inte är trasiga? Fast vad begriper jag...

Nu har jag i alla fall talat om - en gång till - att det är ledningen som gjort sitt och förhoppningsvis är någon av oss hemma när de kommer. Hade vi åtminstone haft täckning på våra mobiler hade det inte varit någon ko på isen men nu har vi inte det och det är lite bekymmersamt om det skulle behöva ringas, exempelvis nu när hela familjen ligger golvade i influensa...


För att inleda det nya året med stil och finess har jag idag klippt av hunden alla hennes päls. Hon var inte måttligt långhårig utan såg ut som en övervintrad hippie. Nu ser hon ut som ett lamm. Ett tjockt lamm. Det är fler än jag som lagt på mig under hösten upptäckte jag efterhand pälslockarna föll... Måhända borde vi motionera tillsammans hon och jag. Eventuellt.


Nä, nu måste jag börja lägga upp strategier för mitt nya år som ligger som ett oskrivet blad framför sig. 365 dagar skall fyllas med idel nyttigt liv och leverne - det kräver sin planering!



Ovido - Quiz & Flashcards