Alla inlägg den 10 juli 2010

Av Sajberlena - 10 juli 2010 21:55

Dagen som varit i en Normal Familj:


Mamman vaknar i sin säng, kliver upp och säger att det hade väl varit skönt att åka till Öland och bada och sola idag? Lillfisen ska på kalas och vi kan göra oss klara och åka direkt när vi hämtar honom?

Maken tycker det är en strålande idé, mamman väcker övriga barn och meddelar att "tio i ett åker vi". Alla blir jätteglada och står färdiga redan kvart i ett, naturligtvis.


Sen åker Normala Familjen till Öland, hämtar kalasbarn på vägen och tillbringar en angenäm dag tillsammans och har det jättemysigt!


Eller hur, så funkar det i alla familjer - utom i Dysfunktionella Familjen.


Dagen i Dysfunktionella Familjen:


Mamman vaknar på soffan efter att ha somnat framför filmen som alla tittade på igår kväll (som f ö var en film mamman själv hett önskat se och sett fram emot länge. Mamman såg ca 20 minuter... Övriga familjen påstår att den var helt okej). Hon föreslår en sol- och baddag på Öland och maken tycker det är en bra idé. Arvingarna väcks med meddelande om att "tio i ett åker vi".


Sen tillbringar mamman en timme med att bre mackor, packa badsaker och göra sig själv iordning och halv ett är hon klar.


Tjugo minuter i ett kommer maken och säger sig leta efter en handduk - han ska duscha... "NU?" säger mamman i Dysfunktionella Familjen. "Vi ska ju åka nu!"

Pappan mumlar att han haft noll koll på klockan och stressar in i duschen. Bra idé att duscha innan man åker till stranden, verkligen!


Medan mamman sitter och väntar på att han duschat klart kommer mellanfisen och börjar plocka fram mat... Mackor och grejer. "Va GÖR du" frågar mamman, "vi ska ju ÅKA NU!!" Då visar det sig att mellanfisen inte ätit frukost. Klockan tio i ett. "Nä, lägg ner, du får ta en macka av dem jag brett till stranden" säger mamman varvid sonen blir galet sur för "ingen har sagt vi skulle åka tio i ett minsann...".


Till slut, fem i ett, står alla och stampar och ska iväg och då låser mellanfis in sig på toaletten. Lillfisens kalas slutar ett och det tar minst tio minuter att köra dit... "Man ska du meeeeed eller?" frågar irriterade mamman varvid mellanfis svarar "Nä".


Mamman blir skogstokig, ropar till övriga familjemedlemmar som lastar bilen att de kan ta in allt igen för det blir inget åkande och sen drar hon iväg i hundraförti för att hämta lillfis på kalas.


På kvinnors vis anser hon naturligtvis att maken förstår och inser att hans roll nu är att packa sin bil, ha allt klart till hon kommer hem och att han skaffat kontroll över allt.


När hon kommer tillbaka visar det sig att han inte förstått någonting...


Visserligen SA hon inget om sina önskemål men vaffan - nåt borde han väl begripa själv?? I rena ilskan över att ständigt bli missförstådd och att ingen i hela världen tycker om henne drog mamman iväg med hunden ut i skogen. Detta var ingen lysande bra idé med tanke på att termometern stod på 32 grader i skuggan och där går väl gränsen även för mammor som är martyrer av födsel och ohejdad vana...


Nåväl, efter diskussioner och snack kommer även Dysfunktionella
Familjen iväg. Förvisso inte till Öland, klockan var lite väl mycket för den utflykten, men väl till stranden. Och det var varmt i vattnet, alla var snälla mot varandra (även mamman blev snäll efter lite guppande i havet) och barnen grävde ner varandra i sanden.


(Undrar om inte mamman i Dysfunktionella Familjen övervägde möjligheten att låta bli att gräva upp dem igen, men det tror jag inte).


En dag på stranden - hur svårt kan det va?   

Ovido - Quiz & Flashcards