Alla inlägg den 20 april 2012

Av Sajberlena - 20 april 2012 13:41

Har ni varit med om att komma till jobbet, ha skrivbordet överbelamrat med to-do-papper, känna att "det här blir en jäkla tuff dag asså", trycka igång datorn och höra ljudet; brrrzzzzzzzzzz, klickklick, BRRRRÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖL och mötas av en blå skärm med konstiga ord och sen ba; tyst och svart??


Har ni det?


Om inte så kan jag lugn berätta att det är ingen höjdare. Jag kan också berätta att det är just i sådana lägen som man skrattar högt av lycka när man minns att man kvällen innan, precis före hemgången, gjorde en komplett back up på hela datorn och skickade ut i sajberrymden! Det är då man dunkar sig själv i ryggen, utbrister ett "Halleluja" och ägnar förmiddagen åt att sortera in gamla dammiga papper i pärmar. Sånt som inte hunnits med tidigare.


Sen ringer man chefen och berättar den tragiska historien, åker och klipper sig och sen kör man hem för ett eftermiddagspass hemifrån.


Det är ganska bra med en datorfri förmiddag på jobbet. Massor av saker som blir undanplockade och instuvade på lämpig plats.


Mindre bra att löner ska ut och fakturor skrivas förvisso, men man kan ju inte få allt! Och underlagen kan nu enkelt laddas tillbaka från rymdstationen och återföras i en bättre fungerande maskin.


Vikten av back up-funktioner.


Glöm aldrig den!   



Ovido - Quiz & Flashcards