Alla inlägg den 12 april 2012

Av Sajberlena - 12 april 2012 19:08

Chocken över den försovda semesterdagen börjar lägga sig och jag har jobbat ifatt mig ganska okej. Det blev visserligen ingen långpromenad men frisk luft fick jag ändå - jag stod och väntade på glassbilen i ca en kvart!


Sen har jag återinfört LCHF-kosten i mitt liv och lagat massa mat. Å hängt tvätt. Å surfat lite. Å lyssnat på böcker. Fast det gör jag ju hela tiden så det är inget nytt.

Fick lite panik när jag upptäckte att kartongen med rosévin i kylskåpet förmodligen varit öppen i flera veckor och mig veterligen håller det inte hur länge som helst va? Alltså fick jag införa specialundantag i LCHF-kosten och implementera rosévin som ett lämpligt dryckesalternativ till grädden och creme fraichen... Det funkar fint!


Ja, sen hittade jag storsonens kvarglömda kolapåse och med medfödd svaghet för citronkolor så måste jag naturligtvis hjälpa honom äta lite. Det är inte BRA för honom med för mycket kolor, och man är ju en good parent liksom. Kolorna är numera klassificerade som LCHF-kolor.   


Imorron är sista semesterdagen och jag har massor kvar att göra; frysen är fortfarande full med bullar som måste ätas upp så det blir fika med kompis. Sen måste jag ju göra slut på rosevinet, kolorna och all glass som inköptes idag... 


Ja, som ni märker har jag inte problem med sysselsättningen! Även om den mest består i att äta. Mitt nya liv börjar på måndag. Då hoppas jag att alla kolhydratbomber är slut!

Katten med sår på ögonlocket äter och dricker och har gått sig en runda i eftermiddag. Måhända åt han bara för att han fick korv och fiskbullar, men spela roll - han återhämtar sig tydligen. Tänkte att jag skulle tvätta av det blödande såret på honom men si den omsorgen uppskattades inte alls!


Otacksamma kattskrälle... 



Av Sajberlena - 12 april 2012 13:16

Planen igår; stiga upp tidigt, fixa med allt jag inte hunnit fixa med än, blir klar med allt fix och gå en lång promenad.


Vaknade redan klockan sex! Klev upp, gick en runda genom huset utan någon som helst anledning och konstaterade att jag nog var väldigt trött och behövde sova en timme till. Gick och la mig igen.


Vaknade klockan 07.20 av en galet skällande hund, en galet brummande slamtömningsbil och en man som galet skrek på hunden att hålla klaffen. Kände att kaoset var för mycket, drog täcket över huvudet och somnade om.

Vaknade 08.15 och kände att nu! nu var det läge att kliva upp! Kom på att kaffet var slut och att jag glömde köpa det igår, deppade och somnade om.


Vaknade klockan 11!!! Ni hörde mig - klockan ELVA!!!! For upp som ett skållat troll så gott det nu gick - ryggen är inte gjord för sådana sovmornar, inte knän, axlar eller övriga kroppen heller.


Hela dagen känns fortfarande ganska förstörd så jag har inte ens klätt på mig. Varför då liksom, ska ju ändå snart gå och lägga mig... Ångest ångest ångest...

Fixet som skulle fixas känns inte lika kul längre, dessutom ligger en av katterna på altanen med värsta såret på ögonlocket. Han har uppenbarligen varit i slagsmål och jag måste kolla så han äter och dricker.


Nu är klockan halv två och jag har precis ätit flunch, iklädd mysdress och med håret åt alla håll. För att döva min ångest över en bortsoven dag ringde jag i alla fall massa samtal om grejer och fixade med ett ANNAT fix än det planerade, men det fick mig att må bättre i alla fall.


Hatar att försova mig till värdefulla semesterdagar!   

Ovido - Quiz & Flashcards