Alla inlägg den 8 juni 2010

Av Sajberlena - 8 juni 2010 17:23

Jag har nu lämnat min bubbla och återvänt från en längre tids stenhårt  jobbfokus! Nu är alla bokslut inlämnade och jag har förvisso lite kvar att jobba ifatt men jag närmar mig, jag närmar mig!


Vad har hänt utanför min bubbla då tro?


Vet inte om det händer er också, men det finns lägen i mitt liv där jag totalt tappar verklighetsförankring. Det är A) när jag hittat en RIKTIGT bra bok. Jag hör inget, ser inget och noterar inget utanför bokvärlden. B) när jag jobbar som jag gjort nu. Då sitter jag vid köksbordet till två om nätterna och jobbar, jobbar och jobbar. Räknar, räknar och räknar, häller upp kaffe som jag aldrig dricker upp, häller ut iskallt kaffe och häller upp nytt, hummar till barnen (som f ö slutat tala till mig när jag sitter och jobbar, de har lärt sig att det är meningslöst), glömmer äta och är totalt uppslukad av det jag håller på med.


Igår natt klockan halv två  slog jag igen datorn och var fäääärdig. Tittade mig lite sådär förvirrat omkring som om man sovit och inte känner igen sig när man vaknar.


Köket var kaos, katten hade fått ungar och hela huset var belamrat med kläder överallt. Inser att familjen lever livets glada dagar när jag har tankarna på annat. Jag vet t o m att jag häromdan i ögonvrån noterade att lillfisen smög bakom ryggen på mig och snodde glass utan att jag reagerade...


Men nu blir det räfst och rättarting! Här ska röjas, pennor, konteringsstämplar, räknemaskiner, papperslappar och häftapparater skall plockas undan, ungarna ska plocka kläder och leksaker och jag ska se om jag hittar diskbänken under all disk. Och de små älskade arvingarna ska få HJÄLPA TILL! Oh vad de ska bli glada...


Imorron är det för första gången på länge ledig onsdag och det skall tvättas, dammsugas och återskapas ett hem av detta vaddetnuär. Jag tänker inte ens tänka på ordet pengar, resultat eller balans, jag tänker bara vara.


Kanske jag ska göra en liten kycklingpaj enligt storsonens önskemål. För jag TROR han har flyttat hem för sommaren, tycker mig ha sett honom i nåt hörn nånstans när jag i obevakat ögonblick lyft blicken från datorskärmen... Kanske bäst jag kollar först, så jag inte gör paj alldeles i onödan.


Så, nu är jag tebax som sagt - vad har ni gjort medan jag varit i Bokföringslandet då?

Ovido - Quiz & Flashcards