Alla inlägg den 24 juni 2010

Av Sajberlena - 24 juni 2010 13:25

Jag har alltid haft en viss avog inställning till folksamlingar och trängsel. Inte så jag får panik eller blir sjuk och få anfall, men jag trivs inte helt enkelt.   


Undviker alla s k "folkfester" såsom Sail, stora marknader, festivaler och gatufester. Man ser aldrig något, kommer varken fram eller tillbaka, köar och köar och jag hajjar inte vitsen? När man var ung och på hugget gick man för att alla andra gick. Nu stannar man hemma för att alla andra går... Men irritationen över att ständigt behöva köa i överfulla öltält, stå och vänta på att få köpa marknadsgodis vid stånd utan kösystem och där den som armbågar mest får handla - det är inte min grej!


Idag är det Lövmarknad i staun. En jäääättegaaaammal, väl förankrad tradition såhär dagen för midsommarafton. Det är t o m så att företagen oftast betalar ut lönen på lövmarknadsdagen så att alla ska kunna handla! Fint tycker jag. Att få lönen tidigt alltså, även om man inte lägger den på marknaden. Många är lediga för att kunna utöva kvalitetstid med sina barn den här dagen (läs; dra på barnvagnar i en fullkomligt vansinnig folksamling i stekheta stan). De flesta tycker det är trevligt, barnen äter godis och får ballonger och alla är så glada! Utom jag.


Nädå, jag är glad jag också, men mest för att jag insett att bara för att det är marknad innebär inte det att man måste GÅ på den! Jag låter bli! Alltså är jag väl opåverkad av dylik happening, så vad gnäller jag om?


Jo, jag vill ju till jobbet. HELA stan full av bilar på varenda parkeringsbar ruta!Fräck som en hyena parkerar jag på plats där en elak skylt säger "Parkeringsförbud". Ha! Try me! Går utmärkt att ställa bilen där ändå! Måhända kommer det kosta mig lite, men å andra sidan hade det kostat mer om jag dragit runt barnen på marknaden, så man kan ju säga att jag TJÄNAR på att felparkera en dag som denna! Visst?   


Nu ska jag snart hem. Slutar en timme tidigare idag, jag känner att jag vill ha tid på mig att ta mig härifrån. Ja, sen ska jag förvisso till systämbolaget också, det lär ju inte vara folktomt där heller.


Sen ska jag fira midsommar! I mina nya, fina trädgårdsmöbler i grön plast och med ett parasoll som var för stort för att kunna placeras i det på bordet avsedda hålet. Och som inte matchar det blå hammocktaket och som inte alls minner en sekund om den vintagestil jag letat efter...   


Men de är nya, de är på plats och de är MINA!   


Hello midsummer - here I come!

Ovido - Quiz & Flashcards