Alla inlägg den 6 februari 2011

Av Sajberlena - 6 februari 2011 22:09

Idag har vi haft "aktivitetsdag" allihop fast på olika håll.


Maken stack halv elva för att genomdriva en dag i innebandyns tecken med mellansonen, först match och sen möte,  jag drog på bensinmacksmöte och nu först är familjen återsamlad.


Tidigare är det bara jag som sprungit på möten överallt men senaste året har han börjat ränna runt i tid och otid på ungdomssektionsmöten och styrelsemöten och jag tycker det är lite roligt; han är så uppe i detta och plötsligt har han en helt annan förståelse för mina projekt överallt.


Han kom hem, drog ett djupt andetag och började berätta om sin dag;


- Matchen bara såååå bra, oavgjort, den sa det, den gjorde det, sen hände det och sen sa de att si och så och ungarna var bara såååå bra och de var sååååå duktiga och alla föräldrar är så toppen, teambuiling, lagkänsla och långsiktiga mål och sen var det möte och den gjorde och sa och tyckte och tänkte och då sa jag att si och så och sektionen hit och sektionen dit och styrelsen yadayada och det var ju jättebra och vi ska nu fokusera på det och detta och... Och själv då, hur gick ert möte?


- Bra.


- Ah, kul att höra, blir det någon bensinmack då?


- Ja. Ska vi sätta på en film?


När jag orkar ska jag berätta att jag har satt upp honom på en andel till vår bensinstation, måste bara återhämta lite energi först...   

Av Sajberlena - 6 februari 2011 18:32

Jag kan bli lite  osäker ibland när det gäller vänners ändrade relationsstatus på FB. Detta gäller naturligtvis i första hand vänner som jag inte har stenkoll på vad gäller deras dagliga tillvaro och deras relations-temperaturer.


När människor går från "förhållande" till "singel" - ska man gilla då?? När man ser andra kompisar "gilla" - är det för att de är glada för kompisens skull som tagit sig ur en dålig relation eller är de glada för att de inte gillat kompisens partner?


Tänk om man råkar trycka "Gilla" till en kompis som ligger och vrider sig i ångest över en bruten relation!   Eller om man trycker "Gilla" och f d partnern till FB-vännen ser det och tar det personligt "jahaja, fan va alla är glada att vi har brutit dårå..." blir jättedeppig och måste gå i terapi i resten av sitt liv, fullständigt övertygad om att ingen i hela världen tycker om honom/henne och allt blir mitt fel för att jag var den sista droppen i bägaren o s v.


Och om man då istället väljer att låssas som ingenting och FB-kompisen tror att man inte bryr sig om att han/hon kanske mår jättedåligt! Inte vill man fråga på FB heller, det kanske är fel forum att diskutera sådana saker på.


Nä. Jag vågar inte gilla sånt utan vidare. Skickar man ett meddelande då, "hur mår du" så kanske man får ett svar att "jag orkar inte prata om det" och då har man kanske petat in ett pekfinger i ett varigt sår som man inte har med att göra.


Jag vill ju inte skriva "beklagar" heller som kommentar. "Jaha, jag har precis lyckats ta mig ur värsta relationen i landets historia och du beklagar det, men må du bli hemsökt av grodor i din källare i resten av ditt liv. Häxa."


Tycker de ska ta bort "gilla"-funktionen på FB. Det är så krångligt att veta när man ska använda den. Åtminstone kan de lägga till funktionen "Gillar - förutsatt att du är glad och nöjd"!

Av Sajberlena - 6 februari 2011 13:23

Hej!


Hörrni, nu flyttar jag hem igen!


Efter att ha provat på att bo på annan ort (bloggproffs.se) inser jag ju att home is where your blogg is funking.


Mycket till funking var det inte på det andra stället, de få gånger jag kunde ta mig in för att förmedla diverse nyttigheter så var det inte självklart att andra kunde läsa vad jag förmedlat - inte bra alls.


Dessutom fick jag av en vänlig själ reda på att det inte gick att kommentera på den nya bloggen! Undra på att jag känt mig totalt övergiven...


Nä, nu kör vi ett nytt race om ingenting på säkert ställe. Och det där med att sluta blogga - ahahahhahhahahhahhahhhahhaaaahhahahhahhahhaha!!!! 
 

     

Ovido - Quiz & Flashcards