Alla inlägg den 27 juli 2011

Av Sajberlena - 27 juli 2011 19:11

"Vi ska till Gränna" sa en kompis. "Ska ni följa med?"


Gränna? Gränna liksom... Polkagrisar. Vill man åka och kolla polkagrisar?


Klart man vill! Framför allt när man aldrig varit där. Gränna fick det bli. Bara ett par dagar, tält och inga konstigheter. Kolla polkagrisar och sen åka hem. Visingsö? Jodå, hört namnet men inte mer. Jasså, låg det nära Gränna, jahaja, jamen då åker vi väl dit också då! Det låter jättemysigt! Remmalag??? Jaha, häst och vagn på Visingsö... Helt okej semesteraktivitet, det tar vi också!


Så vi åkte. På den mysigaste minisemester jag kan minnas!


I hela mitt liv har jag trott att det fanns EN stor polkagristillverkningsfabrik i Gränna och att det var den fabriken alla åkte till.


När vi körde in i det lilla samhället såg jag den. Axels Polkagrisar eller nåt sånt. Den var inte större än grannens garage...


Med nästan tårfyllda ögon tittade jag på maken; var det DETTA alla människor pratat om? Ett plåtskjul med en rödochvitrandig skylt? Det stod ju inte ens några bilar utanför!


Ni som varit i Gränna skrattar som bäst just nu, ni som inte varit där - det fanns flera.... Många, många, mååååånga flera! Det fanns så många polkagristillverkarbutiker att jag, halvvägs genom samhället, starkt ifrågasatte hur i hela friden det fanns en marknad för alla dessa grisar! Varannan affär var polkagristillverkningsaffärer, varannan nåt annat. Shit vad polkisar det fanns!!!


Gränna och Visingsö. Så. Jäkla. Mysigt!!!


Utsikt från vårt tält. 

  

Solnedgång

  

En bro.


Idag har vi staplat ved.


Kontraster knivskarpa som en Global kökskniv med nyslipad egg...

Ovido - Quiz & Flashcards