Alla inlägg den 10 februari 2010

Av Sajberlena - 10 februari 2010 12:18

Men ibland känns livet rätt okej.


Semlor i varm mjölk på en tallrik, nybryggt kaffe och intressant småprat på radion. Son som blev glad för tidningen Svampbob Fyrkant. Ibland behöver inte kraven vara större.


Måste dela med mig av en liten stund av rogivande fikapaus bara!   


Innan jag tar itu med städning av i runda slängar 200 kvadratmeter, målar ett fönster och slipar en vägg alltså...   

Av Sajberlena - 10 februari 2010 08:18

Jag konfronterade min man igår med en längre tids uppdämd frustration.


"Jag blir tokig på organisationen i det här huset, den funkar inte."


"??????"


"Ja, med tvättstuga och dusch i ena änden av huset, toaletten i den andra och kläderna på övervåningen!"


"???????????????"


Saken är den att jag ägnar timmar av mitt liv åt att springa mellan duschen, toaletten och övervåningen. Varför? Jamen jag ska förklara:


Sovrum och kläder en trappa upp. Dusch och tvättstuga en trappa ner i ena änden av huset, toaletten och hårfixhörnet i den andra änden. Tror kvinnliga läsare börjar inse problematiken?


Precis. När man ska duscha på morgonen går man ner i morgonrock. Sen springer man frysande upp med handduk. Morgonrocken ligger naturligtvis kvar i duschen... Man klär på sig, men kanske lämnar detaljer som scarfar, varm tröja eller så. Springer ner på toaletten för sminkfix. Nu pratar vi morgon; hur ser det ut på era toaletter på mornarna? Precis. Dörren är låst, nån annan ockuperar den. Man börjar med hårfixet så länge, men hårfixgrejerna står på toa... Och hårborsten. När man väl kommer in springer man mellan fönkontakten i hallen och toan, bevakar dörren som en Securitasvakt så att ingen skall nästla sig in och låsa in förnödenheterna igen.


Sen upp och ner ett par varv till för de där kvarlämnade detaljerna. Och så några varv ut till tvättstugan igen, för nu är det ungarna som inte hittar sina kläder, sina grejer och sina gympabyxor.


På kvällen, när man ska "slippa in i something more comfortable", klär man av sig uppe. Man suckar och springer ner till duschen och hämtar kvarglömd morgonrock. Nästa gång man duschar tar man en ny handduk eftersom den gamla ligger kvar på övervåningen. Efter ett par dagar ligger en gigantisk hög med halvblöta badlakan på övervåningen och man försöker frenetiskt torka sig med de minihanddukar som finns kvar i handduksskåpet när man kliver ur duschen.


Maken - ja han tar med sig kläder ner till duschen, klär på sig där, hänger kvar handduken på kroken i duschen till dagen efter. Hans övriga morgonbehov består i en rakapparat, en burk hårgele och en tandborste. Men jag jobbar inte så och det är mig vi pratar om här nu va. Jag har inte ens bestämt VAD jag ska ha på mig när jag går för att duscha! Det gör jag inte förrän jag blåfrusen och grinig står i min jättegarderob och känner mig för.


Dessutom kan vi inte hänga tvätt på tork i tvättstugan för där luktar mögel. Det är nästa stora renoveringsprojekt. Tvätten släpas nu genom hela huset i tunga korgar upp på övervåningen, där den sedan belamrar allt som går för att torka.


"Jag vill ha ett badrum med dusch på övervåningen, anslutande eget sminkrum och en lyxdusch med radio och massage i tillbygget" förkunnar jag. "Dessutom vill jag ha en ny tvättstuga".

"Men... Men du har ju fått ett dressingroom..."


Jaha, och...?   



Ovido - Quiz & Flashcards