Alla inlägg den 20 februari 2010

Av Sajberlena - 20 februari 2010 13:03

Att samla ihop hela vår familj är inte helt enkelt. En utflugen 20-åring, en upptagen 13-åring och en lekfull sexåring tillsammans med två alltid upptagna, medelålders föräldrar kräver sin planering…


Men det är väldigt najs de gånger man lyckas!   


Nu förärar den utflugne oss ett sportlovsbesök till vår stora glädje! Nu handlar det om att hitta på något trevligt som ALLA, oavsett ålder, kan tänkas uppskatta…

Det blev en filmkväll med kex, ost och chips och otaliga sorters läsk. Sen var det då det där med vilken film som tilltalar alla åldrar… Valet föll på Macken, långfilmen, som ligger på en extern hårddisk nånstans här i huset.


So far so good.


Få se nu då… Vår TV är inte jätteny, om man uttrycker det hela så. Jättestor ja, men inte jätteny. I hushållet finns X antal bärbara datorer. Nu ska det alltså fnulas till en dator med rätt utgångar för inkoppling till TV:n med såna och såna ingångar och dessutom skall det sitta en sladd emellan. Febril aktivitet. DVD-spelaren har USB-kontakt men kan inte läsa formatet på filmen.


Osten, kexen och chipsen är framdukade, alla sitter i soffor och fåtöljer och väntar, följer med spänning den febrila aktivitet som råder.

En pappa och en teknisk (hahhahhaaa) son jobbar och jobbar, sonen ropar ut order och pappa springer och letar, hämtar sladdar, sorterar bort och sorterar dit.

Efter ett tag avlägsnar sig den yngre delen gäspande med instruktioner om att få bli återkallade ”när det är dags”.


Osten börjar gulna i kanterna, kexen börjar mjukna. Mamma halvligger i soffan och upprepar som ett mantra att ”kanske kunde vi istället ta ner den stora bildskärmen uppifrån, bildskärmen, uppe, den stora, hämta den, bildskärmen” men ingen tar notis om hennes välmenta råd. Hon lutar sig tillbaka och halvslumrar under tiden. Filer flyttas mellan datorer, programvaror installeras, sladdar trycks in och ur apparater.


Efter en längre tids joxande så tadaaaaa – bild på TV:n!!! Nu jäklar! Alla återsamlas, förser sig med kexhögar och fyller på sina läskglas. Men… Ljudet… Är det inte bättre med ljud som man HÖR?


Ny rokad, högtalare installeras, nytt försök – och nu, äntligen!!   


En halvtimme senare sover mamma i soffhörnet, pappa sover i fåtöljen, obevakade arvingar blandar läsk i glasen och stora sonen vet jag inte vart han tog vägen.

Jag vaknade av att lillfisen väckte mig och bad att få gå och lägga sig…

Idag konstaterade jag att vardagsrummet såg ut som en hi-techstudio med datorer, sladdar, högtalare, apparater och colaflaskor och började lördagen med att röja.

Kan inte låta bli att undra var vi fått alla miljoner sladdar ifrån och var de hållts gömda fram till nu, för jag har ingen aning om var jag ska göra av dem.


Till frukosten presenterade jag en längre needs-to-do-list som jag läste upp högt och bad sedan var och av familjemedlemmarna anmäla sig to duty. Vem ville göra vad?   

Om någon behöver tips till hur man tystar en fempersonersfamilj så man kan höra en knappnål falla så fick ni det nu. Gratis.

Ovido - Quiz & Flashcards