Alla inlägg den 2 januari 2012

Av Sajberlena - 2 januari 2012 16:42

...på det nya året då, allihop!


Jag vet inte vad som gick snett men inte vaknade jag på varken söndags- eller måndagsmorgonen som en smal, hurtig och vänlig människa inte...?! Inte upplevde jag mig ha någon större energi att ta tag i saken heller om jag ska vara helt ärlig. Så det fick va!


Nyårsafton tillbringades med liten bror och hans familj och vi spelade spel, åt godis och mat. Fast i omvänd ordning då. Det var precis sådär som en nyårsafton skall vara med andra ord. När de på söndagen packat ihop sitt hus a la Musse Pigg på julafton, lastat det på dragkroken och åkte hem slängde jag mig i soffan med datorn på magen och låg där i 10 timmar. Jag gick igenom vartenda avsnitt av Sommarpratarna på SVT Play, därefter Stjärnorna på Slottet och sedan några avsnitt av Frasier. Emellanåt sov jag en stund - med datorn på magen - och ibland gick jag upp och hämtade mig lite mat. Sen, när jag inte orkade ligga på soffan längre gick jag upp och la mig i sängen och somnade som en bedövad elefant. Jag vill härtill bestämt tala om att jag på nyårsafton drack två öl och ett och ett halvt glas vin och därför inte kunde skylla min dävenhet ens på alkoholen...


Så mycket för mitt nya liv som Good parent. Vad arvingarna gjorde hela dagen är mig totalt främmande. Men det var nog inget farligt för maken hade ett vakande öga över dem. Tror jag. Vad jag dock vet är att båda små liven är kraftigt genomförkylda, deras nysningar hördes genom mina hörlurar. Ett tag tänkte jag be dem nysa tystare men jag orkade inte.


Bestämt tror jag att jag är aningen, aningen utarbetad? Möjligen bara slö, men även slöhet har ju sina gränser. Några gränser fanns inte igår. Jag orkade helt enkelt bara inte!


Idag skulle då den hemmaarbetande maken åkt till tandläkare med Lillfisen men plötsligt hade allt kastats om och maken skulle inte alls vara hemmaarbetande utan åka till jobbet. Så jag fick släpa med mig min lilla snuviga son till tandläkaren och sedan med till jobbet. För att kompensera mitt dåliga samvete fick han både en Fransk Hotdog med curryketchup, en Pucko och en liten portion strips med grillkrydda. Sen fick han spela hur mycket dator han ville! Good parent!.... eller.... nåt....


Nu är vi i alla fall hemma och maken är i antågande med både nässprayer, hostmedusiner och övriga nyttoföremål; toapapper och bröd.


Livet är allt bra spännande!

Ovido - Quiz & Flashcards