Direktlänk till inlägg 28 november 2012

Muffins-jul?

Av Sajberlena - 28 november 2012 19:35

På fredag är det julfest på jobbet. Idag var jag runt och införskaffade förnödenheter till denna julfest; servetter, glögg och skumtomtar. Bland annat.


Hamnade i en sån där affär med miljaaaaarder himla bra å ha grejer inför julen! Rena julafton! Det var ljusstakar, julpapper, dörrmattor som önskade God Jul och blingbling-örhängen med jultomtar på. Sen fanns det en hel hylla full med de mest bedårande julgransprydnader i form av glittrande dödskallar, skira, rosaskimrande muffins (vad ÄR det med alla människor som plötsligt glömt ordet muffins till förmån för cupcakes förresten?), veteranbilar - hur lätt som helst att fylla en varukorg vid den hyllan, aj promiss!


Men!


Som den utomordentligt icke-impulsiva, eftertänksamma och noggrant planerande människa jag nu är (åtminstone var jag det en gång i livet och det var idag), började jag tänka efter.


Sedan NÄR har jag någonsin saknat julstämningen på grund av avsaknaden av muffins i julgranen? NÄR blev veteranbilar det optimala julgranspyntet i mina jultraditioner?


Nä. Precis. Har aldrig hänt och kommer aldrig hända.


Jag ställde tillbaka paketet med glittrande, svarta dödskallekulor på hyllan och gick vidare. Såååå duktig!


Sött som karameller är det. Men jul - nä, inte hos mig.


Vartannat år är det jag som klär granen, vartannat år är det make och barn. Varför? Vi har olika sätt att se på det här med julgransklädning. De vill ha Disneygran med ALLA olika färger och prylar. Jag vill ha den i rött och guld. Vad de inte noterat är att det numera bara FINNS röda och guldiga grejer i källarens jullåda, moahahhaa... Andra saker såsom rosa, blå och vita julgrangskulor har "fått fötter" och försvunnit, lite varje år.


Jäkla råttor...    


PS! Förra året glömde de att det var deras tur och trodde det var min. Som den goda maka och mor jag nu är lät jag dem naturligtvis leva kvar i den förvissningen. Två - noll till mig!


 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Sajberlena - 10 mars 2013 13:24

Hörrni, jag har flyttat nu.   Ni hittar mig här!   www.sajberlena.blogspot.se   ...

Av Sajberlena - 8 mars 2013 09:00

Jo, vi är ju skogsägare då... Jaså, visste ni inte det? Nämen oj, har jag glömt berätta det... Förlåt mig. Jomen vi har ju en skog. Med träd. Och buskar och blåbärsris och en upptrampad stig. Den är inte så stor kanske, men den är hög. Fullt tillräck...

Av Sajberlena - 7 mars 2013 20:33

Är ni lika trött på mig som jag är? Jag har flamsat och tramsat och haft mig i flera år nu, först på freewebs.com och sedan här.   Jag funderar allvarligt på att flytta härifrån. Gjorde ett försök för länge sedan, men den nya fungerade inget vida...

Av Sajberlena - 5 mars 2013 22:07

Åkte till jobbet. Kom dit innan nio - måste nästan vara OB-tillägg på sånt va? Jag menar, att jobba mitt i nätterna? Sen jobbade jag och jobbade och jobbade ÖVER! Jobbade så länge att de hann tömma postlådorna innan jag hunnit få med mina fakturor......

Av Sajberlena - 4 mars 2013 22:26

När jag har en blogg men skiter i att blogga på flera dagar så hamnar jag i läget att det finns så mycket att berätta så man inte vet var jag ska börja, och det blir jättejobbigt att sortera ut så jag hoppar över det en dag till. Och en till. Och en ...

Ovido - Quiz & Flashcards