Alla inlägg den 9 maj 2010

Av Sajberlena - 9 maj 2010 00:25

Jahaja! Så var det över, det där som vi väntat på och talat om sen förra gången - marknad i byn!


Kan inte låta bli att fundera: ser man på hur liten ort vi är och mot bakgrund av befolkningsmängd och övriga förutsättningar så måste Gullabo marknad vara något alldeles extra!   


Tyvärr hade de inte vädergudarna på sin sida detta år, men enligt vad jag hört så har det varit dåligt väder en dag som denna TVÅ gånger av på 35 år! Mhm - extra ordinärt även på den fronten.


Med tanke på att vi tillsammans med underbart trevliga grannar löste världens alla bekymmer kvällen innan marknaden är jag lite stolt över att vi kom dit innan de stängde... Ytterligare gäst var en baginbox med rödfärgad vätska, och det var en otroligt bra kombination måste jag säga! Inte alltid gästlistan blir så lyckad...


Men nog sätter en diskussionsgrupp av det slaget sina spår, konstigt vore det annars. Så istället för att anlände vid planerade klockan tio var vi på plats närmare halv ett. Brabra, kunde vart värre!


Det faktum att vi frångick sedvanliga traditioner att bevista kommersen tillsammans med broder och broders familj var... annorlunda. Makens norrlandssyster, mor och far fick agera vikarie och det funkade också. Då förbiser jag det faktum att kära svägerskans största tillslag på denna marknad blev 100 par strumpor för 15 spänn eller hur det nu var - en hel kasse med strumpor blev det i alla fall och det är ju skönt att hon återvänder hem till Norrland torr och varm om fötterna! Dessutom åt vi inga Langos vilket var en miss, men hade vi försökt hade den förmodligen ramlat av papptallriken på grund av vår köldfrossa. Vi hoppade helt sonika över det. 


Själv släpade jag hem en hel kasse godis, en Madonna och en toapappersrulle till vårt obefintliga men blivande badrum. Man måste tänka långsiktigt!


Lillfisens enda målsättning med folkfesten var godis och karuseller och han nådde målgång ganska tidigt. Härligt med fokuserade och driftiga arvingar! Förvisso höll både maken och jag på att frysa till BigPack glass i tresmak medan vi väntade på att ZigZagen skulle sluta snurra men vaddå, glass är aldrig fel. Mellanfisen la sina besparingar på - hör och häpna, undrar om inte ungen börjar bli "stor" - träningskläder! I rätt storlek och mycket, mycket tjusiga dessutom. Mammas pojk!    


Jag kånkade runt på en hel ICA-kasse full av senaste Gullabotidningen som snabbt och smidigt fördelades ut i diverse stånd med rätt anknytning. Hämtade den från tryckeriet igår och den är bara såååå snyyyygg!!


Frysande och halvblöta for vi sedan hem och åt marknadskarameller, Smålands- och Mohedakringlor (ja, de smakade likadant kanske beroende på att Moheda faktiskt råkar ligga i Småland), sockervadd i hink och chokladcigaretter. Vi avrundade måltiden med ytterfilé, jasminris och vitt vin.

I sällskap av släkten har vi nu lyckats finna ytterligare världsproblem som återstår att lösa, bl a att vi har fler mördarsniglar än grässtrån i vår trädgård medan norrlandsfamiljen inte ens vet hur de ser ut... Jag tror vi kommer lösa det genom att helt generöst skicka med dem några i en burk. Gratis.   


Shit vilken trevlig helg detta varit!    

Ovido - Quiz & Flashcards