Alla inlägg den 6 maj 2010

Av Sajberlena - 6 maj 2010 10:30

Ringde vårdcentralen idag för att få en tid och utreda lillfisens förmodade mjölkallergi.


Möttes av samma märkliga fenomen som flera gånger förut och som gör mig lika förundrad varje gång - en jättetrevlig sjuksköterska som talar om att "vi har inte fler bokningsbara tider, kan du återkomma i början på nästa vecka?"...?!


Vad ÄR det för skumt system de använder inom vårdcentralerna där man inte kan boka tider efter klockan 10 på förmiddagen? Jag menar, jag behöver inte ha en tid idag, det är inte akut, men då går det inte att boka?


Om man är sjuk så ringer man oftast vårdcentralen på morgonen, eller hur? De allra flesta i alla fall. Då bokas alla dagens tider upp tjoff tjoff tjoff och sen - sen får de inga nya tider att boka förrän dagen efter! Alltså måste man vara akut sjuk för att få en tid.


Personligen anser jag att det är dumt att ta tider som verkligt sjuka personer behöver bättre när man inte sitter i sjön på något vis. Vi måste starta en allergiutredning och vi måste ha ett intyg om mjölkfri kost till skolan, men vi överlever till nästa vecka. Men nä - vill jag ha tid måste jag ta tider för de som kanske bättre behöver dem för det går inte att boka framåt.


Kan någon förklara för mig vad det är för bra med det här konstiga systemet?   


Skolan har lovat att ge barnet mjölkfri kost i väntan på intyg ändå, vi kör redan mjölkfri kost hemma och förhoppningsvis får jag en tid hos Il Dottore nästa vecka. Om jag ringer tidigt på måndag morgon.


Jag ber om ursäkt alla verkligen sjuka - jag vill inte sno tider ni behöver bättre men systemet ger mig inget val.   

Ovido - Quiz & Flashcards