Alla inlägg den 17 mars 2011

Av Sajberlena - 17 mars 2011 22:31

Torsdag är städdag hos oss enligt för länge sedan bestämda regler.


Torsdagar är jag och simmar och kan aldrig vara med. Istället kommer jag alltid hem till ett nystädat hus när jag har simmat klart!


Idag var det ingen simning så jag var tvungen att hjälpa till att städa... Lite förvånad konstaterade jag att inget av barnen såg ut att ens tänka "städa" där de låg utslagna i varsin soffa.


- Stäääääda, vrålade jag.


Båda två såg totalt oförstående på mig;

-Va, vaddå????


Det visar sig att de aldrig städar på torsdagar... Det är bara maken som plockar undan.


Men det är ju bra - nu kan jag ju sluta förvånas över att jag måste dammsuga igen redan på lördagar. Jag som varit så orolig över hur mycket vi skitar ner på kort tid!

Av Sajberlena - 17 mars 2011 17:42

Det händer mycket ute i världen nu, betydligt mer än det händer här i min lilla sfär i alla fall.


Alltså blir det fokus på alla världsomspännande händelser istället.


FN ska besluta om en flygförbjuden zon över Libyen.(???)


Nu undrar jag - vad är det för vits med det? På vilket sätt blir vi av med K-Ghadaffi med hjälp av att vi inte får flyga i en zon? Eller vilka ÄR det som inte får flyga i zonen? Vilken zon talar vi om? Vore det inte bättre att besluta att världen ska vara en K-Ghadaffi-fri zon istället?


Sen undrar jag varför vi BARA pratar om härdsmältor i Japan som ännu inte hänt - dessutom med den intressanta inriktningen att eftersom det varit jordbävning och tsunami där borde vi genast avveckla kärnkraften här i Sverige (?) - men totalt slutat prata om situationen som råder efter en av världens största naturkatastrofer? Var finns empatin, sympatin och förfasningen över tiotusentals döda, skadade och försvunna japaner?


De behöver väl hjälp NU, varför väntar vi på att ännu fler ska behöva det innan vi talar om den saken?

Av Sajberlena - 17 mars 2011 10:49

Haha, jag kom just på en sak till vad gäller det här med "slut"förvaring av kärnbränsleavfall!


De som (tror) vet att det här med lera och kopparbehållare massor av kilometer ner i berggrunden är bombsäkert hävdar att det är så bombsäkert i all evighet, d v s minst 100 000 år. Jaha? Och sen då???


Snacka om att skjuta problemet framför sig! Och tänk om någon överintelligent evolutionerad varelse om 50 000 år säger "Grv pp skten så gr v n bmb!!!" (på den tiden talar vi inte längre, vi kommunicerar bara via korta vokallösa klappranden med inbyggda chip i hjärnan) och börjar plocka upp grejerna igen! "Mmmmm, kppr!!!" säger varelsen och gnuggar händerna av penningkåt förtjusning. I rena glädjeyran glömmer varelsen också att han inte kan vokaler; "Prrrreeeeciiioooouuuss...." väser han. "Myyyyy prrrreeeeciiiiooooouuuusssss...."

  


Sen delar han upp avfallet i... ska vi säga sju lika stora delar och sprider ut dem bland utvalda vänner, ger vännerna varsitt kungadöme att styra över och ingen fattar varför alla undersåtesvarelser i kungadömena dör av konstiga sjukdomar. De som inte dör transformeras till dreglande Trolls som organiserar sig i kriminella terroristgrupper. 

  


"Hmmm.... knstigt" klapprar Kärnavfallsinnehavarna till varandra och bestämmer sig för att ta sina skatter med sig, träffas och diskutera saken på en konferens. På agendan står också att de ska diskutera det faktum att de alla måste vara utvalda på något vis eftersom de alla sju plötsligt blivit självlysande i grön nyans.


Men på vägen till The Secret Conference möter de massor av andra varelser som fick växa upp hos dåliga föräldrar och som nu fått sina ansökningar om slutförvaring godkända av BUP och som hela tiden försöker stjäla skatterna för de vill placera eländet på fängelseplaneten "Badparentingprisonus"... (På den tiden skriver vi också långa meningar utan kommatecken och punkter, sa jag det?)


När de väl kommer fram till The Conferencecenter Futurum dras plötsligt alla delar de har med sig ihop till en enhet och börjar glöda!


Eller... Alla delar? En HEL enhet?


Nä... Det är nu det blir spännande! Det FATTAS en del och ingen vet var den ÄR och nu börjar Jakten på den Sjunde Kärnavfallsbiten - men det är en annan historia.


Eller... blandar jag kanske ihop olika teorier här?


Kanske borde jag jobba lite istället? Okej då...

Ovido - Quiz & Flashcards