Alla inlägg den 10 mars 2011

Av Sajberlena - 10 mars 2011 09:54

Jahaja... Två ungar återvände idag till skolan efter nästan en veckas hemmavaro med värsta förkylningsinfluensaöronvärks-epedemin. Själv har jag suttit i köket och väntat ut dem, deppat lite över att inte kunnat jobba och då och då vikt lite tvätt.


Återvände till jobbet igår och fick lägga halva eftermiddagen på att tjafsa med DHL... Visste ni att DHL öppnar alla paket man skickar med dem? Eftersom vi skulle buda sekretessbelagda dokument så kunde vi ju inte acceptera detta men fick då veta att "alla budfirmor öppnar alltid paketen, i synnerhet när det gäller nya kunder. Det MÅSTE vi, det är vårt reglemente som säger så."


- Jaha, men det här paketet FÅR ni inte öppna,


- Jamen vi LÄSER ju inga papper, vi kollar bara så det är det ni säger i paketet...


För mig spelar det ingen roll! Om man ska buda papper om exempelvis en klient så KAN ju, rent teoretiskt, kontrollanten vara vår klients motpart!


- Då skippar vi DHL, sa jag, vi löser det på annat sätt.


- Jamen alla andra budfirmor gör likadant...


Jag fattar hur de resonerar, det är inte det som är grejen. Bortsett från att jag blev ganska skakad över det faktum att budfirmor öppnar försändelser så bryr jag mig inte egentligen, vi använder dem aldrig.

Men mitt regelverk synkar inte med deras, så enkelt är det. Sekretessbelagda uppgifter är sekretessbelagda av en anledning, det måste gå före allt annat.


Men vet ni vad?


Istället för att betala 890 spänn till DHL för att de skulle buda upp saker till halva Sverige och därtill öppna paketet drog jag till Posten! Där skickades allt med Expressutdelning före klockan nio och för det betalade jag drygt 300 spänn... Undra på att det är dyrt med DHL när de ska lägga tid på att öppna paketen!


Undrar om inte Posten är underskattad trots allt...?

Ovido - Quiz & Flashcards