Alla inlägg den 26 april 2011

Av Sajberlena - 26 april 2011 20:10

Har ju sagt det förr men vissa sanningar är så sanna att de gott kan upprepas; jag är inte så bra på det där med blommor och sånt.


För att underlätta för mig själv grävdes landen upp förra året och ersattes av krukor på en stenbädd. Såhär:


    


I höstas körde jag ner krukorna i källaren, vattnade lite ibland och nu kördes de fram igen. Nog tyckte jag väl att de såg lite halvrisiga ut men jag menar; vem gör inte det såhär efter vintern?


Så nu har jag klippt, vattnat och grejat i flera dagar. Lite synd att jag lagt så mycket energi bara - igår fick jag reda på att de är stendöda...


       

    


Å nu känner jag mig lite fånig...    


Ytterligare dödsfall har konstaterats i familjen; imorgon begraver vi en kär gammal vän:


  


Det är bara att inse; den har gjort sitt och den har gjort det bra! Ingenting lever för evigt. Man får glad för den tid som varit. Och vara tacksam över att det finns massor av klyschor att ta till i sorgliga stunder. Den har varit vår sommarstuga, vår semester och vår bostad under flera år, utom sista fem åren. Vi hade pensionerat den med visionen om att det kanske skulle gå att transplantera vissa nödvändiga delar och få den i form en vacker dag.


Men tyvärr. Två vintrar av det här slaget blev bara för mycket. Framför allt med tanke på att "någon" glömde stänga takluckan redan förra hösten.


Faktum är att jag fällde en tår av bedrövelse när den drogs fram från sitt gömställe bakom garaget idag. Så mycket positiva minnen...
Tala inte om det för någon bara...  Det skulle förstöra min image!  



  




           

Av Sajberlena - 26 april 2011 12:34

Vårsol är väl ett understatement - högsommar skulle passa bättre va?


Men vilken påskhelg det har varit!! Den har tillbringats tillsammans med underbara vänner, härliga ungar, massor av mat och ett outtalat "vi tar det som det kommer"-flow.


Igår slutade jag min semestervecka och avbröt påskeriet och åkte till stan för att jobba. Passade på att göra ett shopping-stop på vägen så nu är hela familjen ekiperad i för vädret anpassad klädsel. Förvisso tyckte nog Lillfisen att det var skönt med ett linne som slutade strax under naveln meeeeen... Han fick några nya!


Idag har jag besiktigats på Företagshälsovården i två timmar! Skönt med ett papper på att man inte ska dö precis idag kanske, även om man samtidigt fick besked att "börjar du inte motionera, gå ner i vikt och slutar röka kan du kanske börja räkna ner" ungefär.


Nä, men allvarligt talat är jag vid god hälsa. Fet men frisk!   


Åter till LCHF-ande med andra ord. Har haft lite paus därifrån ett tag, ramlat ner i gängse bristande rutiner beträffande mat. I sådana lägen fungerar min kropp ungefär som en Wettex-trasa; den suger åt sig allt den får tre gånger sin egen vikt!


Men nu börjar vi om kära vänner! Tar nya tag! Motion! Hälsa! Friskvård!


Vi börjar... imorron?   Eller onsdag! Onsdag är nog en bra dag...

Ovido - Quiz & Flashcards