Alla inlägg den 4 maj 2011

Av Sajberlena - 4 maj 2011 22:25

Det är ganska kallt ute. Jag är lite bekymrad över mina fina blommor jag köpte förra veckan och som jag inte vågat sätta ut i krukor än. Lejongap, vitasmåblommorochsmågrönablad, rosaklockormedgrönablad och nån annan sort. Fuchsica? eller något liknande...?


I alla fall!


Jag var lite rädd nu för jag tyckte kylan bet lite i kinderna när jag var ute så jag har släpat in alla blommor till köksbordet. Det vore ju trist om de frös ihjäl innan de ens hamnat i rabatten!  Nu sitter jag här och passar lite på dem... Tycker det ser ut som ett par är lite hängiga, så jag plockar lite på dem, talar lite med dem och pysslar på.


Men nu blev jag lite osäker - vad ska jag göra av dem inatt? Bör jag bädda in dem i filtar och ställa dem vid elementet? Eller ska jag helt enkelt ta med dem upp i sovrummet och ha dem i makens säng?


 



Av Sajberlena - 4 maj 2011 13:25

Jag inser vikten av god utbildning. Naturligtvis vill jag att mina barn ska ha den bästa - man kan aldrig få för mycket kunskap.   


Stofisen har sin väg klar, Mellanfisen vet vilken väg han vill gå och nu är det dags att lägga upp plattformar för Lillfisen.


Jag har länge letat efter rätt skola för Lillfisen. Jag vill att han ska klara sig flytande genom livet, att han aldrig ska bli rädd för att sjunka. Det har inte varit lätt - oftast är det lång kö och väntetid innan man får plats. Dessutom måste lektionerna vara förlagda så att jag som förälder har möjlighet att skjutsa dit min arvinge. Många gånger kan man ju välja kommunalt alternativ, men i vår kommun har jag inte hittat något som passar. Det fick bli den privata vägen. Dyrt men intensivt och förhoppningsvis givande...


Nu är det äntligen klart! Mailet plingade i inboxen idag - han har fått tid två kvällar i veckan!! Jag är såååååå glaaaad!!! Han kommer aldrig behöva skämmas över bristande kunskaper! Sen förutsätter jag att han kommer få både utmärkelser och diplom som bevis på sina färdigheter.  


Lite vemodigt känns det ändå - varje liten nyförvärvad kunskap innebär ytterligare ett kliv på självständighetens väg... *snyft* Men det är väl så det ska vara.


Nu är det hans tur. Nu ska det dags för omvälvande händelser i Lillfisens liv!


På torsdag börjar han simskolan!!!   


Ovido - Quiz & Flashcards