Alla inlägg den 9 maj 2011

Av Sajberlena - 9 maj 2011 12:37

Jag börjar skönja ett mönster här i polisens arbete. De försöker verkligen dölja sina avsikter men jag har kommit på dem...


De har satt skugga på mig. Jag är punktmarkerad!


Det är ganska uppenbart när man lägger ihop ett och annat; först en fejkad demonstration precis när jag in vid stationen. Massor av poliser. Sen tycker jag det ekar i telefonen när det ringer. Avlyssnad. Internet går väääääldigt långsamt... På väg till pastasalldsmackstället nu på lunchen kom det TVÅ polisbilar och körde förbi mig - sakta. Stod i kön för att betala min plastbytta med räksallad (räkor, pasta, majs, ett skivat ägg och en coctailtomat. Helt okej men ebarmligt trist. Köpte vitlök- och basilikadressing till. Hyfsat god) och hörde plötsligt "bliiiipettibliiipp" bakom mig och minsann - en poliskonstapel i full mundering och wåkitåkin i bröstfickan!


Han såg RAKT på mig när jag vände mig om, jag såg nog hur han låssades att det var en tillfällighet och hur han försökte se snäll ut! Det enda han ville var att slita upp den blippande sändaren ur fickan och ropa "objektet är spårat" eller nåt, men jag blängde på honom så han lät bli.


Det är något skumt på gång. Har de kommit på att jag felparkerat i ett och ett halvt år och att de missat ge mig böter?

Av Sajberlena - 9 maj 2011 09:21

För det är måååååndag morgon... å mitt huvud känns så tuuhuuungt....


Det har varit en bra helg som ni märker. Inga blogginlägg på hela helgen! Har inte haft tid.


Jag har sprungit på marknad, grillat massa mat, druckit vin, umgåtts med nära och kära, grävt om ett land, rensat ogräs och njutit av solen.


Idag körde jag storfisen till Malmötåget. När vi svängde upp på stationsområdet möttes vi av en jäkla massa folk som stod och viftade med... tomma plakat (??), nästan lika många poliser och fullt pådrag. Jösses, vad händer?


Storsonen ringde mig efter några minuter. Det var "demonstrationsövning"... Hahahaha, tycker jag var jätteroligt! En hel folkhord skrek slagord om ingenting och viftade med plakat om ingenting och polisen gjorde... ingenting? Men de hade piketbil med sig! Om utifall antar jag...   


Bra att de övar! Det inger en känsla av att polisen kompetensutvecklar vilket i sin tur vidareförmedlar en stark trygghetskänsla hos mig som samhällsmedborgare.


Kommer osökt att tänka på när jag för några år sedan kom körande till stormkarknaden, parkerade bilen och på väg in i entrén hamnade mitt emellan något nasistparti och antinasister som stod på varsin sida av parkeringen... Jag fattade ju i vanlig ordning ingenting, undrade bara varför det var så konstig stämning och varför det stod så mycket folk och tryckte innanför svängdörrarna istället för att gå ut...? När jag såg mig omkring upptäckte jag också att jag, förutom de här demonstranterna då, var den enda människan på hela parkeringen. Helsjukt!


Det var förvisso massa poliser där då också, men de stod liksom på behörigt avstånd så det noterade jag inte förrän efteråt. Jag kommer ihåg att det var alldeles tyst! Förmodligen kom båda sidor av sig när en dum blondin helt frankt klampade in mellan slagorden, glatt visslande och med ordet "shopping" skrivet i hela pannan. Poliserna höll förmodligen andan av pur skräckupplevelse förutom en som säkert väste i wåkitåkin; "blåögt objekt passerar mellan kombatanterna, vi gör en kringgående rörelse runt vänsterflanken och arresterar idioten med en gång, jag upprepar, arrestera med en gång!! Lås in henne och släpp aldrig ut henne igen!"


Fast då hade de förmodligen inte övat för jag hann in i affären innan de ens hunnit dra på sig skottsäkra västar...   






Ovido - Quiz & Flashcards