Alla inlägg den 6 maj 2011

Av Sajberlena - 6 maj 2011 13:22

"Du måste lära dig äta ordentligt" sa sköterskan på Ftg-hälsan.

"Tre mål mat om dagen och två mellanmål!"


Jag, som äter lite som jag känner för, har svårt för det där. Ibland kan jag komma på klockan åtta på kvällen att jag glömt äta nånting alls, ibland äter jag hela dagarna...


Men visst - äta regelbundet. Fixar väl det!


Fast det är inte alltid helt enkelt. Visst kan man ta med sig mat hemifrån, men det är inte självklart att det blir mat över till en "jobbet-burk". Då hänvisas man till lunchutbudet i stan, vilket i sin tur får sorteras i "hur-mycket-tid-har-jag" lista. I närområdet finns en Sibylla, en Pizzeria, en pastasalldsmackaffär, två cafeer, en thai-restaurang och en Subway.

Japp, ni hör själva; inte mycket till gedigen husmanskost precis...


Jag GILLAR inte mackar, torftiga pastasallader i plastburkar eller pizza till lunch. Jag vill ha raggmunk, kycklinggryta, kroppkakor, pannbiff och löksås... Riktig mat!

Fast det tar lite för lång tid... Får springa till andra sidan stan typ.


Idag blev det Sibyllahamburgare med strips. Dressing, lök, tomat, sallad, räksallad, ketchup, Pucko. Förmodligen inte den typ av lunch sköterskan menade. Nu vill jag kräkas i papperskorgen....


Öööörrrrk - fullkomligt vidrigt!!!   

Av Sajberlena - 6 maj 2011 09:41

Prediabetes. Inte typ 2-diabetes alltså, bara nästan! Hipp hurraaa!


Stick i fingret (haaaaata stick i fingret!!) och förhöjda värden men inte SÅ höga! Tiddelipom...


Nu ska förvisso de här värdena också ner på något vis, men jag slipper sticka mig i fingrarna om mornarna (haaaaata stick i fingret!!) och hålla massa koll. Livet leker! Läste att alkohol sänker blodsockret. Måhända är det ett sätt att hålla det nere...? Nu är det snart sommar, sol och salta bad som enkelt kan avrundas med ett glas torrt, vitt vin. "Asch, ja veeet, ja drack i hick går o i förrgår o varsche da hela schommaren men asså, du vettju - jag måschte hick hålla blockschockret i schahack..."


Närå - jag skojar lite här. Är bäst att tillägga. Ni behöver inte ringa varken AA eller Barnavårdsnämnden.


Men lite glad är jag i alla fall - ska inte göra nya stick i fingrarna (haaaaaatar VERKLIGEN stick i fingrarna!!!) förrän i augusti, låångt till dess.


Igår var det simskola! Lillfisen simmade runt i pölen med flytgrejer under, över och genom sig tycker jag det såg ut som, trasslade in flytetygen i både det ena och andra men jäklar i havet (!), jag tror han kommer fixa det här till sommaren!

Ikväll ska han på filmkväll hos tjejkompisar. Lite orolig var han... "Tänk om det blir en tjejfilm ..." Nu hade jag viss förhandsinformation om filmvalet, Alice i Underlandet - den läskiga varianten. Just de sista tre orden avgjorde saken. Då var det okej.

"Vad tror du de önskar sig i present då?" frågade jag.
"Äh, Barbisar... My Little Pony... Du vet, sånt där som tjejer gillar..."


När jag, sådär politiskt korrekt, upplyste min könsdiskriminerande åttaåring om att tjejerna kanske vill ha Backugan eller Transformers skrattade han rått och undrade stilla vilken värld jag levt i under sista åtta åren.


Alla genusneutrala föräldrar som, till motsats till mig då tydligen, gör rätt; vad ska jag göra nu då?


Mina söner (förlåt, BARN) har vuxit upp med dockor, leksaksspisar, röda vinteroveraller med blommor och sängarna fulla med gosedjur i kombination med Star Wars-lego, Transformers och bilar. Ändå blir det så fel!

Ska jag förskjuta honom, skaffa en ny "hen" och börja om från början? En av fyra "rätta" barn är ju bättre än ingen alls...


Fast ärligt talat - jag tror jag skulle välja att göra likadant en gång till. Låta även det barnet få utvecklas som den individ hen är.


Ovido - Quiz & Flashcards