Alla inlägg den 8 augusti 2011

Av Sajberlena - 8 augusti 2011 20:05

Det finns dagar i mitt liv då jag helt enkelt inte orkar fatta beslut. När jag känner att allt skulle vara så mycket enklare om man slapp välja. Ibland ORKAR jag bara inte liksom! Jag vill inte HA massa alternativ, breda utbud, orkar inte mobilisera beslutskraft. Sådana dagar vet jag ju att jag ska undvika vissa, specifika situationer men det är inte alltid det är möjligt…


Efter fyra veckors semester var det tvunget att storhandlas på väg hem från jobbet. Jag sov fyra timmar inatt. Inte på grund av jobbångest - mer för att jag inte ville gå och lägga mig igår.


Alltså - första dagen på jobbet och jag var trött som ett nedgrävt lik. Men mat måste vi ha, handlas skulle det.


Beslutsvåndan började redan på väg till jobbet; Maxi eller CityGross??? Citygross upplever jag som en lite roligare affär, mer utrymme, mindre trängsel och skojsigare utbud. Maxi har å andra sidan självscanning vilket skulle innebära att jag slapp plocka ur och i varor ur vagnen, något jag kände att jag ABSOLUT inte orkade med tanke på den kilometerlånga listan jag hade med mig.


Efter att ägnat eftermiddagen åt att varva fakturaregistreringar med överväganden för och emot den ena eller andra stormarknaden bestämde jag mig vid avfarten till Maxi och svängde dit.


Sen kunde jag inte bestämma mig för vilken parkeringsplats jag skulle ha, vilket resulterade i två varv runt p-avdelning D och E.


Pappers- eller plastkassar??? Papperskassar är bara skit när man väl är hemma, de går inte att stoppa i sophinken. Plastkassar är bara skit när man scannar, det går inte att ställa dem bra i vagnen. Jag gjorde en bra kompromiss med mig själv där jag stod och stirrade på påsstället; två av varje!


Vägen fram till frukt och gröntavdelningen gick rätt bra, det var bara valet av stearinljus som ställde till det. Skulle jag välja 20 eller 24 cm långa ljus? Det blev 20. Jag ångrade mig när jag kom fram till hyllan med tonfisk, men då var det för jobbigt att gå tillbaka och byta.


Äpplen skulle vi ha. Som ett levande fån stod jag där och stirrade tomt på äppelhyllan. Gröna? Röda? Mjuka? Hårda? Nu började irritationen surra i magtrakten. Varför ska man behöva stå där och välja, kan man inte bara sälja två sorter och göra det enkelt för kunderna????


Det fick bli några av varje sort. Jag var inte helt nöjd, för en sort hade jag aldrig ätit och tänk om de inte var goda?


Jag gick vidare med mina hundrafjorton äpplen och hamnade i helvetet! På lappen stod, som vore det skrivet i eldskrift: YOGGI!


Ni börjar fatta?   


Yoggi... Ärligt talat. Finns det NÅGON som har kollat hur många miljarders sorters Yoggi som står i hyllorna? Har någon, bara för skojs skull, ägnat sig åt att mäta antalet hyllmetrar som upptas av Yoggi? Kan måhända vara något för Guinness rekordbok!


Och det är ju inte precis så man kan välja bara genom att läsa smakerna - nä, man ska välja mellan krämig, fet, fettfri, mindre socker, slät, med bitar, delikatess, laktosfri eller mild. Därutöver ska man välja mellan ekologisk, giftig och naturligt smaksatt. Vissa sorter är "limited edition" vilket gör att man vet att om jag inte väljer den nu så finns den inte nästa gång!


Det är väl ungefär nu som jag känner att jag utan problem hade kunnat ställa vagnen och gå... Men skam den som ger sig! Jag blundade och trevade mig fram, slängde ner två paket i papperkassen och kände att det skulle bli spännande att se vad jag valt när jag kom hem. Bara det inte var den där med rabarber, den tror jag inte att jag gillar… Faktum är att jag nog inte gillar Yoggi alls. Om jag verkligen tänker efter alltså.


Nåväl. Next stop – keso. Ha. Hahahahaaaaaa!! Jag stirrade på hyllan med Keso och blev nästan till tårar nostalgisk när jag tänkte tillbaka på den tid då Keso var – Keso. Utan lök, ananas och franska örter. Eller blandar jag ihop det med Kesella nu?


Vid osthyllan insåg jag att livet faktiskt går att leva utan ost. Kort sagt – jag orkade inte välja! Det blev ingen ost. Mina gränser var nådda. Min dagliga valkvot uppfylld.   


Släääääpade den satans vagnen till utgången. Hm. Choklad… Choklad är nyttigt om man köper den mörka sorten! Och kanske borde jag kunna unna mig lite mörk choklad efter min pärs med Yoggin?


Vet ni vad? Jag tror chokladhyllan med mörk choklad är ungefär lika lång som yoggihyllan… Det blev ingen!


Äntligen färdig! Utcheckning och hemfärd. Men vänta nu… ”Tillkalla personal” stod det på skärmen. Kassörskan kom till undsättning och konstaterade glatt; ”Jaha, det blev avstämning idag!”


Vissa dagar känns som om hur man än väljer så väljer man... fel...   

Ovido - Quiz & Flashcards