Alla inlägg den 19 augusti 2011

Av Sajberlena - 19 augusti 2011 21:29

Idag är det fredag fast jag känner det som måndag. Förstår inte varför?!


Först vaknade lillfisen och konstaterade att hans liv var mer eller mindre uruselt - det regnade ju! Och hur skulle det nu gå med den planerade tennisen på fritids? Och hur skulle han kunna ta sig till sin kompis i ösregnet???


Sen vaknade storfisen och konstaterade att hans liv var mer eller mindre uruselt - han hade ont i en icke uppkommen visdomstand. Den har bråkat ett tag nu och gjort honom både sömnlös och irriterad.


Så jag gjorde som alla goda mödrar förmodligen gör i den situationen. Jag peppade lillfisen med att regnet säkert skulle upphöra och ringde tandläkaren.


Tandläkaren hade stängt idag och på måndag och Lillfisen satt vid frukostmackan och stirrade tomt framför sig. Provade en annan tandläkare medan jag nickade uppmuntrande åt Lillfisen, teaterviskade med handen över luren att "ät nu lilla gubben, det ordnar sig med vädret, tjofaderittan". Den tandläkaren hade semester hela denna och nästa vecka.


Lillfisens ögon började nu se misstänkt vätskefyllda ut och Storfisen stönade där han låg i sängen.


Jag ringde en tredje tandläkare som - hör och häpna - både svarade och hänvisade mig till jourhavande med nummer och allt. Lillfisen grät nu tyst för sig själv, bottenlöst deprimerad över sina regnspolierade planer. Storfisen stönade ännu högre.


Ringde jourhavande tandläkare som ville ha lite fakta om sonens tandstatus genom att ställa vissa kontrollfrågor. Vidarebefordrade dessa till Storsonen, förmedlade svaren till väntande tandläkare samtidigt som jag klappade Lillfisen på håret och försökte mula in mackan i hans mun.


Fick tid hos tandläkaren klockan tio, plockade fram Lillfisens regnkläder och beordrade upp Storsonen ur sängen för vidareforsling till vänlig tandläkare. Fick ut Lillfis i bilen, monterade fast cykel på dragkroken och for till Fritids.


Lämnade lesset barn med tennisracketar och bollar på fritids, ställde cykeln vid busshållsplatsen så att Mellansonen skulle kunna ta sig hem när han anlände med bussen, körde hem igen, hämtade Storsonen och körde till stan.


Fakturerade hela dagen.


Körde hem med lite gladare Storson och två av hans kompisar, dumpade dem halvvägs hemma på ställe som utlovat kräftskiva under kvällen, fortsatte hem och hämtade Lillfis som nu var gladare men blötare. Någon tennis blev det förvisso inte, men tydligen hade de varit ute i alla fall...


Sen åkte vi hem och jag gjorde kyckling som ingen tyckte om och alla var griniga för ingen hade en bra dag.


Men det är ganska mysigt med höstrusket utanför, för jag har tänt mängder med ljus!


Å imorron är det tisda... Lördag!! Wihooooo!!   

Ovido - Quiz & Flashcards