Alla inlägg den 23 augusti 2011

Av Sajberlena - 23 augusti 2011 19:20

I vissa delar av världen pågår små sammandrabbningar där man pucklar på varandra med gevärskulor och bomber. Man bråkar visst om rätten till demokrati, rätten till frihet och för att bli av med tyranneri och en och annan galen diktator.


Bagateller! Det är här uppe hos oss vi vet att kriga om VÄSENTLIGA ting!


Här pågår nämligen gigantiska sammandrabbningar och råder inbördeskrig där man pucklar på varandra med ilsket klapprande på tangentborden för att åstadkomma det bästa vapen av dem alla - drypande kommentarer, elaka påhopp och ibland ren och skär mobbing.


Jag talar om alla dessa diet-krig...


Men vaffan är det FRÅGAN om??? Vad håller alla människor PÅ med???


LCHF-förespråkaren Annika Dahlqvist har precis haft en rond med Fredrik Paulun via Aftonbladets livedebattchatt, inkluderande både påhopp och totalt onödiga kommentarer.


Jag. Blir. Så. Less. Vi snackar VUXNA människor!


KAN inte människor få göra som de vill? Och måste människor som upptäckt vad de vill bli totalt hjärntvättade och förkasta alla andra alternativ? Viktväktare på sitt sätt, LCHF-are på sitt, Atkinson på sitt och GI- kör på sitt håll. Alla gapar och skriker de på de andra och alla gör det i mun på varandra så ingen till slut kan sortera ut någonting. Värsta tramset!


Jag kör LCHF. Massor av människor frågar mig massa saker och jag svarar utifrån den kunskap jag fått genom hyllmetrar med litteratur och internetinfo. Men jag skulle ALDRIG  i hela mitt liv idiotförklara den som väljer andra metoder! Jag VET att Viktväktarna fungerar. Det är bara inte en metod som passar mig och mitt leverne. Jag VET att pulverdieter funkar. Det funkar bara inte för mig! Jag VET att LCHF fungerar. Och det funkar på mig. Det innebär ju inte att det funkar på dig...


En mängd bloggkändisar uttalar sig också till höger och vänster. Jag har läst att jag, genom mitt val av kost, blir dum i huvudet, trögtänkt och korkad.


Det stämmer nog, jag är säkert allt det där. Faktum är att det var jag faktiskt redan när jag käkade pasta och rostbröd också! 


Så många människor har så många åsikter om mig och mitt ätande. Jag lovar; jag är gammal nog att bestämma alldeles själv. Så många människor kommer till mig med alternativ som fungerat bra för dem. I all välmening naturligtvis. Och jag svarar likadant varje gång; BRA!! Jätteglad för din skull, men jag har valt den HÄR metoden för den passar mig och min livsstil!


Annika Dahlberg har eventuellt utvecklat diabetes, fettkost till trots. Diabetes är vår tids nya folksjukdom och var det långt innan begreppet LCHF nått ut till fler än en handfull. Den utvecklades och spreds faktiskt medan vi fortfarande levde på nyckelhålsmärkta produkter och tillbad allt som hade ordet Light i namnet.


Måhända hjälper inte LCHF mot diabetes. Men det gör inte så mycket annat heller...


Så.


Lägg ner det här barnsliga pajkastandet och låt var och en vara salig i sin tro. Det är alldeles för många barn som dör av svält i världen för att vi ska lägga energi på att tjafsa om hur vi på lindrigaste sätt skall äta ihjäl oss!


Amen.

Ovido - Quiz & Flashcards