Alla inlägg den 9 augusti 2011

Av Sajberlena - 9 augusti 2011 21:45

Ärligt talat - jag tror jag behöver en hobby.


Jag HAR massor av hobbies som ligger på hyllan sedan många år. De ligger och väntar på att jag ska återuppta dem. Grejen är bara att de är så... gamla, solkiga och oinspirerande. Trista liksom.


Akrylfärg som torkat i sina tuber. Virkgarner i omoderna färger, lindade i nystan som luktar damm. Pergamanopapper som gulnat i kanterna, bläck som torkat i sina burkar och calligrafipennor som rostat. En jättefin, ny men ack så dammig symaskin står i ett hörn medan tyger och mönster ligger ihopknölade i oigenkännliga högar. Silkespapper, klippmallar, schabloner och pysselgrejer som är snyggt sorterat i färger, storlekar och ämnesområden. Halvsydda broderier. I källaren har jag en gigantisk vävstol - men jag vet inte hur man använder den...


Det finns så otroligt mycket jag tycker är roligt men ändå gör jag ingenting! Min kreativa ådra har på något vis pensionerat sig.


Visst, jag springer på möten, snackar, beslutar och socialiserar. Det är ju också kul, men det är ju inte aktiviteter som är "bara för min egen skull" om ni förstår vad jag menar. Jag hinner inte med det också. Trots att barnen blir större och jag egentligen borde få mer tid över? Nä, jag valde att jobba mer istället och lägga fritiden på att förfalla.


För att inte tala om motionerandet... Det har totalt uteslutits ur mitt liv och fått till följd att nu orkar jag inte ta upp det längre. Jag brottas med ryggvärk, ledvärk, kontorsnacke, musaxel och permanenta simringar runt magen. Ridning, simning, gym - jag har inte gjort ett pass av någotdera sedan tidigt i våras. Ridbyxorna har krympt till råga på allt elände, ridstövlarnas dragkejdor går inte att dra ända upp längre, de är för smala runt benen...


Någonstans känns det som om allt redan är kört! Att jag är för gammal, för sliten och för trött. Istället för att ta tag i saken dunsar jag ner i en soffa, suckar över att allt gör ont och läser mängder av artiklar om människor som gör allt som jag vill men inte ids.


Jag behöver inspiration! En hobby som väcker mig till liv, ger mig energi för att ta tag i allt det där andra.


Jag är deppig.    

Av Sajberlena - 9 augusti 2011 07:30

"Tror vi ska kolla upp det där med att få TV, internet och telefon via bredband", sa maken.

"Tror inte det funkar här i skogen" sa jag.

"Tror jag visst det gör", sa maken.

"Tror inte jag", sa jag.

"Tror jag ska ringa Telia och undersöka saken", sa maken och ringde.


Tror han satt i telefonkö i 20 minuter.


"Nä, telefonstation gammal yadablahaj, inte utbyggd blarrblarr, funkar inte blahablaha. MEN! Ni kan uppgradera er internethastighet från 8 till 24! Å så slänger jag in en modemsticka för mobilt bredband också!" sa den lyckliga Teliakillen till den ännu lyckligare maken.


"Jaaaaa" sa den senare, "gööör det!"


"Varför då??" väste jag i bakgrunden.

"För att det går!" väste maken tillbaka.

"Vi har ju ingen täckning för mobilt bredband i alla fall", väste jag lite högre. "Och det räcker med den hastighet vi har. Dumheter..." Ingen lyssnade på mig.


Killen på Telia lovade att öka på vår hastighet fr o m 1 augusti, maken lade lyckligt på luren och så for vi på semester.


Hemma igen en vecka efter att den hisnande hastigheten av 24 skulle vara igång.


Slog på datorn. Mätte hastigheten. Den var - sju... Gick in på min sida på Telias hemsida och kunde läsa att jag hade exakt samma hastighet, abonnemang och övriga avtal som innan vi åkte på semester.


"Hmm...", sa maken.

"Mhm!", sa jag.


Nytt samtal till Telia. Nu var det en dam som svarade. Vänligt upplyste hon oss om att ingenting förändrats och att en hastighet av 24 fanns inte, däremot fanns 30. Något nytt modem hade inte skickats, varken det vanliga eller mobila. Vilket nya modem? Jomen för att få 30 måste man ha ett annat modem... Det fick man hyra för 29 kronor i månaden! Öh, jaha...? Men inga problem, damen skulle fixa och trixa och modemen skulle komma typ onsdag. Tack tack, ha en trevlig dag!


Alltså...


Vi ringde för att beställa något som inte gick att få, erbjöds istället något som inte fanns, skulle få med något vi inte behöver, fick ingenting, och nu ska vi få något helt annat! Tror vi. Till en utökad kostnad av 29 kronor i månaden.


Måhända har vi slagit fel nummer och hamnat hos SJ?


Jag ser verkligen fram emot onsdag. Det blir en spännande dag!!



Ovido - Quiz & Flashcards