Direktlänk till inlägg 18 januari 2012

Planering i sjuksoffan

Av Sajberlena - 18 januari 2012 12:35

Ligger för döden i soffan och undrar vad det är för konstiga ljud som hörs i huset - det smäller, knäpper och låter som om någon gör inbrott i källaren. Hade jag inte haft så vansinnigt ont i halsen så hade jag gått och sett efter men orka... Hunden skäller och lever också, nåt  konstigt är det!


Istället stannar jag kvar här med datorn på magen och surfar runt bland alla sajter som jag tycker borde kunna hjälpa mig att ta tag i mitt liv! Igår kände jag mig bättre än idag och hade stora planer; på måndag är jag garanterat till fullo återställd och kan börja mitt nya liv - igen. Ni vet; viktnedgång, rökstopp, motionsstart, blodsockernivåer...
Blir lika nedslagen för varje sida jag hittar: överallt menas det att JAG måste göra en massa! JAG måste planera in motion, JAG måste ha koll på vad jag äter, JAG måste fimpa och kämpa... Vaffan, jag vill ju hitta något som säger "Vi fixar detta åt dig!"


Där ligger eventuellt mitt stora problem. JAG orkar inte. JAG har redan försökt och gång på gång bevisat att jag inte kan själv.


Överallt måste jag också BETALA för att få veta hur jag ska bli äldre än 48, och jag vägrar betala för saker jag inte ens vet om de hjälper. "Bli guldmedlem, få ditt personliga mat- och träningsprogram". Personliga, kiss my ass... Jag vet inte hur många medlemsavgifter på den ena sajten efter den andra jag redan har betalat och sagt upp, inte fan är jag varken smalare eller mer vältränad för det! Berikad med teoretiska kunskaper möjligen, men uppenbarligen hjälper inte det.


Hur som helst gjorde jag ett "hälsotest" på någon sajt. Kryssade i miljoner frågor om mitt fysiska, mentala och galna tillstånd. (Summan av hälsotestet blev naturligtvis att jag skulle betala 300:- så skulle de få mig i shape, men jag bara vägrar). Resultatet sa i alla fall att jag var en stressad, harmonisk, nöjd, otränad, målmedveten människa som censurerade mina egna behov... De kunde väl lika gärna skrivit "med en kraftigt utvecklad personlighetsklyvning" också. Jag menar, kan så många motsägelsefulla personligheter rymmas i de här 163 centimetrarna så är det inte konstigt att den sväller lite här och där!


När det kommer till mig själv och min fysik så är jag allt utom målmedveten! Jag är möjligen behovsmedveten, men där stannar all medvetenhet. Möjligen är jag målmedveten ifrågan om hur mycket jag VILL väga, men när det gäller att ta sig dit lyser målskotten med sin frånvaro.


Varför ska det vara så fruktansvärt jobbigt att ta tag i ett komplett förfall och bygga om? Det finns någon form av mental megatröskel a la Kinesiska muren planterad i min hjärna som vägrar låta sig flyttas en milimeter! Jag tar mig inte över den helt enkelt!


Det är så mycket skönare att sjunka ner framför TV:n med fika och godis än att dra på sig gympaskor och lubba runt i skogen med pannlampa på kvällarna. Det är så mycket godare med en påse lösgodis än med gurkstavar och med en semla istället för ett äpple!


För närvarande kan jag inte äta alls för min hals är full av taggtråd. Men när jag blir bra ska jag nog fira med en semla! Eller en gurkstav... Den som lever får se!

 
 
Tarja

Tarja

18 januari 2012 13:10

Jag har oxå reagerat på dessa alla sajter. Men jag har kommit fram till att den enda tjänar på att gå med i allt detta trams är de som de driver denna sajten. Så jag tänker fortsätta, röka och äta "ohälsosamt" . Men samtidigt vet jag om alla risker som detta medför... så jag väljer hellre att vara "onormal" och hålla i pengarna för att sedan slösa dem på något roligare än på en sajt där det känner att de har rätt till att berätta hurdan jag är som person genom en enkät och utan att ha träffat mig på riktigt!
Krya på dig :)

http://lillamammabitchen.bloggplatsen.se

Sajberlena

18 januari 2012 21:44

Tack ska du ha - jag jobbar hårt på saken! :D

Grejen är också att de alltid lovar "Betala och ditt liv blir som nytt" typ och så betalar man - för att få ta del av samma skit man redan visste och inget mer...

Nä, grisar ska inte köpas i säcken!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Sajberlena - 10 mars 2013 13:24

Hörrni, jag har flyttat nu.   Ni hittar mig här!   www.sajberlena.blogspot.se   ...

Av Sajberlena - 8 mars 2013 09:00

Jo, vi är ju skogsägare då... Jaså, visste ni inte det? Nämen oj, har jag glömt berätta det... Förlåt mig. Jomen vi har ju en skog. Med träd. Och buskar och blåbärsris och en upptrampad stig. Den är inte så stor kanske, men den är hög. Fullt tillräck...

Av Sajberlena - 7 mars 2013 20:33

Är ni lika trött på mig som jag är? Jag har flamsat och tramsat och haft mig i flera år nu, först på freewebs.com och sedan här.   Jag funderar allvarligt på att flytta härifrån. Gjorde ett försök för länge sedan, men den nya fungerade inget vida...

Av Sajberlena - 5 mars 2013 22:07

Åkte till jobbet. Kom dit innan nio - måste nästan vara OB-tillägg på sånt va? Jag menar, att jobba mitt i nätterna? Sen jobbade jag och jobbade och jobbade ÖVER! Jobbade så länge att de hann tömma postlådorna innan jag hunnit få med mina fakturor......

Av Sajberlena - 4 mars 2013 22:26

När jag har en blogg men skiter i att blogga på flera dagar så hamnar jag i läget att det finns så mycket att berätta så man inte vet var jag ska börja, och det blir jättejobbigt att sortera ut så jag hoppar över det en dag till. Och en till. Och en ...

Ovido - Quiz & Flashcards