Alla inlägg under februari 2010

Av Sajberlena - 4 februari 2010 21:45

...för att jag ska få gå på fest imorgon, okej?


Som bekant har jag fått lämna återbud till två julfester, en kompisfest och en fest här hemma på grund av olika omständigheter, däribland sjuka barn.


Imorgon planeras för fest i staun, och det har planerats lääääänge. Hotellrum är bokat, barnen och hunden är utauktionerade till kompisar och farfar allt är bäddat för en lyckad kväll. Och vem åkte hem från jobbet och hämtade upp sjuk son idag? Japp! Jaaaaaaag.....   


Nu visade det sig emellertid att han var nog bara tillfälligt nere, för under eftermiddagen gick både magontet, illamåendet och blekheten över. Ikväll var han vrålpigg och nu hoppas vi bara att det håller till imorron, visst!?   


Jag som äääälskar fester och hör till typen som gärna dansar på borden om tillfälle ges måtte väl få gå på EN fest i alla fall... Annars föreligger viss risk att jag blir grinig.   


Wish me luck darlings!

Av Sajberlena - 4 februari 2010 09:56

Även om jag har en fallenhet åt det ironiska och raljanta hållet när jag ser på omvärlden - och mig själv - så kan jag ibland också vara ganska seriös.

Tänkte vara det nu.


Det här med "kvinno"-saker. Det är ingenting för mig.


Jag gillar inte organisationer som politiska kvinnogrupper, kvinnonätverk och kvinnoklubbar. Lika lite som jag gillar politiska mansgrupper, mansnätverk och mansklubbar. Nu finns mig veterligen inte exempelvis Socialdemokratiska mansförbundet eller Centermännen, men de finns som kvinnoorganisationer. Varför då?


Varför jobbar kvinnor så fruktansvärt hårt med att bilda organisationer som de fördömt männen för att göra i hundratals år? Varför behöver kvinnor så uttalat visa att "vi kan" och "vi finns"? Är vi så svaga så vi inte klarar oss i grupperingar mixade med män?


Är det ett steg mot jämlikhet, att bilda sociala konstallationer som utesluter män????


Jag är inte feminist, jag är humanist. Jag tror på människor, vare sig de är kvinnor eller män. I ledarställningar och styrelser skall sitta människor med rätt kompetens - inte människor med fel kompetens men av politiskt "rätt" kön. Om det sen råkar bli en grupp  med 100% kvinnor eller män skiter jag i, bara det är rätt kvinnor eller män!


Vi har fördömt männens agerande så länge jag har varit medveten om att vi är två olika kön. "Männen dominerar", "männen kör över kvinnor", "hon lyckades inte för hon tvingades jobba i en mansdominerad miljö". Hur många män hade lyckats bättre i en kvinnodominerad värld tro?


Som kvinna kan man uppnå positioner på grundvalet att man är just kvinna. Man kan förbise övriga kvalifikationer och väljas "för det är kul att det är en kvinna". Har själv sett det, hört det och varit med om det. Varför?


Jämlikhet är när vi börjar bortse från vilket kön vi talar om och istället koncentrerar oss på en bra mänskliga egenskaper och kvalifikationer. Det gör vi inte när vi kvinnor envisas med att fortsätta på den väg männen så uppenbart fel slog in på.


Jag tror inte på uppdelning, jag tror på samarbete! Vi skall samarbeta, komplettera varandra och växa som människor - inte som kvinnor eller män.


Alltså - bort med kvinnorörelser och fram för dynamiska organisationer som är öppna för ALLA. Och må kompetens och personliga kvaliteér styra, inte vad man har mellan benen!

Av Sajberlena - 2 februari 2010 10:22

Som jag tidigare nämt är jag ingen stor fan av mobiltelefoner. Den finns, ligger i jackfickan ibland (när jag inte glömmer den hemma vilket händer allt som oftast) och då och då tar jag upp den och kollar lite på den. I skärmen står oftast "7 missade samtal" och "4 nya meddelanden" eller liknande. Hm.


Grejen är att jag HÖR den inte! Varför? Volymen är nedskruvad till ett minimum. Varför? Maken blev såååå galen över Malena Ermans schlagerlåt när den ringde och Achmed the dead terrorists gapande så fort det kom ett SMS så han blev nästan gråhårig. "SKRUVA NEEEEEEER VOLYMEN" skrek han och man blev nästan lite rädd om hans hjärta.


Så, jag skruvade ner.


Och vad säger maken nu?


"Jag RINGER och RINGER, skickar SMS och du SVARAR ju aldrig!"

  

Öh, nä... Jag HÖR den ju inte!   


Men det är kanske bättre att jag talar in samma meddelande som han har varenda gång jag försöker få tag på honom. "I´m not available right now, please leave a message". "Du svarar ju inte heller" säger jag. Men si det beror ju på viktiga saker, ni vet; mööööööten och sånt.  När det gäller mööööööten är man en starkt nerprioriterad varelse!


Nästa gång jag får det meddelandet i örat ska jag leave ett message där jag talar om att huset står i ljusan låga! Det kanske får honom att lyfta luren när jag ringer...   

Av Sajberlena - 1 februari 2010 18:57

Vår (läs barnens) portabla DVD gick sönder på väg till Sundsvall i julas. Den som varit räddningen på våra bilresor genom halva Sverige ett par resor förut.


Väl hemma lämnades den in på Elgiganten för reparation och maken åkte dit för att hämta hem den idag. Då visade det sig att den inte gick att laga, och vi fick därför tillbaka pengarna! Fint, bra så! Men nu råkar det vara så att de inte säljer några sådana för "det är inte säsong" just nu!?


Alltså - vi har ett tillgodokvitt på 1900 spänn på Elgiganten bara hux flux - och VAD ska vi köpa??? Oooooo... Vill ha... vill ha... vill ha en ny hushållsassistent! Vill ha en ny matberedare! Vill ha... vill ha.... En ny kamera! En ny mobil!


Vill ha en CD-USB-spelare! DET vill jag ha! Så jag kan lyssna på melodikrysset och P1 utan att behöva binda upp nuvarande radioantenn med en stålfjäder i fönstret. DET vill jag ha!


Barnen vill ha en ny porabel DVD-spelare. Det får de inte, hahaaaaa! Inte just nu i alla fall för "det är inte säsong". Tji fick de!

Av Sajberlena - 1 februari 2010 14:08

Många tycker jag tjatar om vårt dagisprojekt som aldrig blir av, men ni kan andas ut nu. Det är sluttjatat. Man har nu beslutat att inte fullfölja planerna på den barnomsorg Gullabo så väl behöver... Tre års kamp är över, och av det hela bidde det - ingenting.


Men till alla er som inte riktigt förstått mig när jag malt på, här kommer en ganska tydlig förklaring till hur läget varit. Notera: det är precis såhär man resonerat om förskola- och fritids i Gullabo i mer än tre års tid... Byt ut befolkningsunderlag mot barnantal, kommunhus mot mögelförskolehus och kommunala tjänstemän mot barn och personal så är vi väldigt rätt på det.



Eftersom befolkningsunderlaget i kommunen är en nedåtgående trend följer här förslag på hur vi ska sy in en del av kostymen till en bättre och mer anpassad kostnadsnivå;

 

Vi slår helt enkelt igen det ena kommunhuset och trycker ihop alla kommunala tjänstemän i det andra! Visst kanhända blir det lite trångt, men det är ju bara under en övergångsperiod... Eftersom befolkningsmängden minskar lär ett antal kommunala tjänstemän förr eller senare bli övertaliga i alla fall och till dess löser det sig alltid. Vad betyder några års övergångstid, tiden går ju så fort!

 

Kanske blir då inte utrymmet anpassat utefter antalet människor i byggnaden, men betänk – alla är ju inte där samtidigt! En del jobbar ju deltid och en del är sjuka och alla behöver inte sitta vid skrivbordet hela tiden. Man kan alltså lätt dela ett skrivbord på låt säga tre personer. Nu får ju inte datorer och andra oväsentliga arbetsredskap plats då, men vad är det för fel på papper och penna? Det funkade under betydligt längre tid än datorerna har funnits. Vi plockar helt enkelt bort alla prylar som inte får plats och ger utrymme åt kreativ tankeförmåga istället!

 

Luften kan tänkas bli ett problem men det löser vi genom att vi flyttar ut de som får huvudvärk utomhus. Frisk luft är nyttigt, fråga alla barn och vuxna som går eller arbetar på naturdagis! Varma kläder och ombyte och så satsar vi en slant på utemiljön istället. Vindskydd och kanske något regntak... Vi får se vad pengarna räcker till! Det finns jättefina utemöbler som tål både regn och snö.

 

Toaletter kan bli lite knivigt, men eftersom det fortfarande handlar om en övergångsperiod så ställer vi dit ett par bajamajor utanför entrén och voila – vi har löst problemet.

 

Deltidsarbetande personal får helt enkelt lägga sin arbetstid omlott så de inte är där samtidigt och nöter på inredningen. Kostnadeseffektivt ska det va! Personal som arbetar 50% får i fortsättningen dela upp sig i två grupper vilka får jobba varannan vecka! Eventuellt samarbete som kan tänkas behövas får skötas med notislappar och på fritiden. Det finns ju ingen anledning att personalen ska lära känna varandra, det är ju inte någon social inrättning vi bedriver!

 

Det finns viss risk att ljudnivån inom kommunhuset kan upplevas lite störande, men den personal som anser sig behöva lugn och ro kan väl sätta sig på biblioteket? Det är ju nära och bra. Annars finns ju alltid idrottshallen när den är ledig, där kan man hålla större möten och konferenser om man behöver.

 

Inte behöver vi heller oroa oss för att befolkningsmängden kommer att öka, med de signaler vi sänder ut så visar vi ju tydligt att vi inte ens tror på oss själva så någon inflyttning behöver vi inte bekymra oss för.

 

Om nu exempelvis Arbetsmiljöverket skulle ha några synpunkter så är det ju en smal sak att motivera det hela med att det är ju bara en tillfällig lösning...

 

Låter inte det som ett utmärkt besparingsförslag så säg?

 

Det här har varit vardag för flertalet kommuninnevånare i Torsås kommun under senaste åren. Visserligen har övervägande delen av dem varit mindre till formatet, men likväl mer värdefulla än något annat. Förutom i vissa politikers ögon då, vill säga...

 

Snyggt jobbat.

 

Av Sajberlena - 1 februari 2010 10:52

Jag vet att min hund inte mår som hon ska. Jag vet att jag borde åka till veterinären med henne och se vad som är fel. Jag känner att det är något som är ganska bad, så jag drar mig för det...


Hon har ont någonstans... Går undan, markerar tydligt att hon vill vara ifred och att hon mår dåligt. Går vi en runda i skogen hoppar hon hem på tre ben. Hon som alltid ligger på mina fötter lägger sig plötsligt i ett hörn alldeles för sig själv. Det är inte bra. 


Nu måste jag ta mig i kragen och ringa vetten.


Mina skor läcker som såll. Tror jag ska lägga lunchen i skoaffären... Ska bara ringa veterinären först. Fan också...

Ovido - Quiz & Flashcards