Direktlänk till inlägg 18 maj 2010

Mummeldjur av högsta klass

Av Sajberlena - 18 maj 2010 21:55

Vet inte vad det är för mumlande varelser egentligen, 13-åringar, men av erfarenhet har jag lärt mig att det är bara att låta dem vara som de är och älska dem gränslöst så blir det folk av dem också så småningom.   


Min alldeles egen 13-åring mumlar lite ibland och under senare tid har jag lyckats uppfatta ordet "skolshow" bland mummelorden. Orden har inte utvecklats vidare, men jag började ana ugglor i mossen när huset invaderades av likartade, mumlande 13- och 14-åringar i olika hårlängd och ögonfärg. Dessutom hade de alla gitarrer och elbaser eller andra nyttiga föremål inom den musikaliska genren med sig. De förpassade sig ut till "replokalen" och jag antar att de spelade på instrumenten... Då och då vill säga, annars åt de godis och spelade TV-spel.   


Detta fenomen upprepades gång på gång och för det mesta har egna sonens rum belamrats med luftmadrasser och sovsäckar och övernattande musiker - alla lika trevliga och goa.


Sista helgen har det tydligen varit väldigt aktuellt med musicerandet, för det har varit ungdomsgård här nästan hela helgen. Någonstans började jag misstänka att ordet "skolshow" innebar mer än mummel, så jag frågade.


Jodå, jätteshow med två föreställningar minsann, först för skolans övriga elever och sedan - för föräldrarna! "Jahaaaja", sa jag och försökte att inte låta alltför ovetande, "till skolavslutningen då"?

"*mummel mummel* Nä *mummel mummel* på tisdag..."


Öh...


Efter lite lirkande kom det fram att killarna övade till ett framträdande för 7:ans show och att numret skulle framföras idag tisdag. Aha, okej. Skulle vi vara med och titta på? Jorå. Om vi ville så visst...


Klart vi ville! Så vi var där, vi betalade 20 spänn för hela familjen och placerade oss i en fullsatt salong, fortfarande lite ovetande om vad vi egentligen skulle få se.


Fatta att vi satt i en och en halv timme och fick se hela åk 7 framföra värsta musikshowen!! Låten som repats här hemma sista tiden var bara EN av ett antal nummer som unge herr mummelson medverkade i - vi hade ingen aning om att han skulle vara med i flera.


Så jag har faktiskt haft en väldigt väldigt trevlig kväll, helt utan längre förvarning.


Wow. Ni äger ungdomar. Ni äger!   

 
 
riesling

riesling

19 maj 2010 09:20

Jösses, vad jag skrattade!
Mummeldjur ... Det var så mitt i prick, jag har ju en 14-åring hemma och känner igen mig så totalt! Jättekul!

http://riesling.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Carina

21 maj 2010 12:51

hm, känner igen symptomen...dock är det så att mummlandet övergår med åldern i att vara lite tystare och ibland inte säga något alls förrän ca 3 timmar innan showen börjar. Inser att jag bara har haft tur som har varit på alla sonens uppträdande på musikestet dom sista 3 åren... : )Men håller med dig, dessa lite "oborstade" musiker livar verkligen upp hemmet när dom tar det i besittning med gitarrer och förstärkare!!!!!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Sajberlena - 10 mars 2013 13:24

Hörrni, jag har flyttat nu.   Ni hittar mig här!   www.sajberlena.blogspot.se   ...

Av Sajberlena - 8 mars 2013 09:00

Jo, vi är ju skogsägare då... Jaså, visste ni inte det? Nämen oj, har jag glömt berätta det... Förlåt mig. Jomen vi har ju en skog. Med träd. Och buskar och blåbärsris och en upptrampad stig. Den är inte så stor kanske, men den är hög. Fullt tillräck...

Av Sajberlena - 7 mars 2013 20:33

Är ni lika trött på mig som jag är? Jag har flamsat och tramsat och haft mig i flera år nu, först på freewebs.com och sedan här.   Jag funderar allvarligt på att flytta härifrån. Gjorde ett försök för länge sedan, men den nya fungerade inget vida...

Av Sajberlena - 5 mars 2013 22:07

Åkte till jobbet. Kom dit innan nio - måste nästan vara OB-tillägg på sånt va? Jag menar, att jobba mitt i nätterna? Sen jobbade jag och jobbade och jobbade ÖVER! Jobbade så länge att de hann tömma postlådorna innan jag hunnit få med mina fakturor......

Av Sajberlena - 4 mars 2013 22:26

När jag har en blogg men skiter i att blogga på flera dagar så hamnar jag i läget att det finns så mycket att berätta så man inte vet var jag ska börja, och det blir jättejobbigt att sortera ut så jag hoppar över det en dag till. Och en till. Och en ...

Ovido - Quiz & Flashcards