Alla inlägg den 25 mars 2012

Av Sajberlena - 25 mars 2012 21:01

Ni vet vad det är för dag idag? Dagen då alla bakar våfflor, vispar grädde och häller upp sylt i skålar. Precis. Glad att ni alla hänger med och unisont svarar: Jungfru Maria Bebådelsedag. Brabra.


Nä, jag vet inte heller vad det innebär egentligen, mer än att man käkar våfflor. Maria kanske gillade våfflor?


Oavsett vilket så har vi käkat våfflor i församlingshemmet efter att ha lyssnat på en av de bästa versionerna av Ave Maria jag hört på myyyyycket länge. Det var så hänförande vackert att jag nästan fick gråta en skvätt och de enda som kan framföra en sådan berörande version är naturligtvis Gullabo Kyrkokör. Mhm, ni hörde vad jag sa! Tror ni mig inte så kom och lyssna själva, de ska sjunga i påsk och även vid valborgsmässofirandet i Gullabo.


Jaaa... sen har jag fikat hos svägerskan och sen har jag lekt trana. Det innebär att jag köpte godis i affären, gick in och förkunnade att "tranan har nog varit här och lagt godis på trappan".

Tranedan... En för oss tidigare okänd tradition som vi inte riktigt vet hur att fira mer än att barnen ska ha godis och tydligen ska den där gapiga fågeln leverera godiset. Eftersom det aldrig kommer någon jäkla fågel med godis så har jag fått åka och köpa det själv vartenda år, men uppenbarligen gör jag fel någonstans för lillfisen blir liksom inte riktigt glad. Jag försöker förklara för honom att man dessvärre inte får en bruksanvisning när man flyttar till orter med "tranedanstraditioner" men att jag gör så gott jag kan.

Sen har vi flyttat fram alla klockor och svurit över det och nu springer vi runt och undrar vilka klockor som går rätt. Ingen minns vilka som ändrats och vilka som eventuellt ändrats två gånger. Samma sak varje år.


Nu är det typ tre månader kvar till Beach 2012 och jag har VERKLIGEN massor att göra till dess. Powerwalks, situps och nyttig mat.


Hur ska det gå, hur ska det bara gååååååå....???

Ovido - Quiz & Flashcards