Alla inlägg den 1 april 2010

Av Sajberlena - 1 april 2010 22:03

Jahaja, nu står det "påååsk" i min almanacka! Tur man har den, annars hade jag förmodligen missat alla högtider och storhelger också. Minnet är bra men det funkar väldigt dåligt...


Har rasslat runt ikväll och hängt upp häxor och något påskpynt av något slag, lagt gula dukar på borden och bytt ut vita ljus till gula ljus! Så, nu kan det börja!


Eftermiddagen har tillbringats i affären och det var uppenbarligen fler som kommit på DEN briljanta idén. Vi var ganska många i lokalen nämligen. Men vi susade igenom, storsonen och jag, efter halva listan (som jag naturligtvis glömde hemma och fick försöka återskapa mellan öronen) fick sonen ta över vagnen för den var så tung så jag orkade inte. Som sagt - vi har sa möe maaaad... Det ska visst dyka upp ett par bröder på påskafton och bröder kräver möe mad. Åtminstone om det är mina.


Så nu är kylen full, jag hoppas ingen blir hungrig innan lördag och får för sig att öppna den, då rasar allt ut!


Lillfisen har "påsk-gubbat" med barnen i byn, han har cyklat runt iklädd kavaj, slips och mustasch och den godispåsen han ramlade hem med räcker nog till jul. Nu har han slocknat, dubbelvikt i soffan, starkt påminnande om en ihopsäckad fågelskrämma.


Medan han var på tiggarrunda spelade de hemmavarande sönerna, maken och jag sällskapsspel. Det var ett märkligt spel vilket resulterade i att maken satt vid köksbordet med hela nyllet insmort i margarin medan jag låssades rida runt i rummet på en häst i skritt, trav och galopp, storsonen satt och sjöng en egen påhittad sång och mellansonen smorde in fötterna i matolja. Därtill åt maken upp en hel matsked ketchup medan vi övriga betraktade spektaklet gröna i ansiktet. Dessemellan skrattade vi.


Spelet heter Trodde du ja och - tja, det stod att man skulle göra så! Regler är regler! Nu pratar vi inte mer om det.


Imorgon är det låååååång fredag och jag ska rida. Jag ska rida även på lördag, söndag och måndag och de eventuella hinder som försöker ändra dessa planer kommer jag elegant att totalt nonchalera! Sådeså!



Av Sajberlena - 1 april 2010 10:05

Mitt totala nonchalerande av gårdagens mäktiga måste-lista gör att jag idag har lite svårt att få ner puls och andning. Även om solen skiner och jag tillbringar större delen av dagen på jobbet vägrar alla punkter på listan att försvinna av sig själva.   


Osedvanligt korkade politikers uttalande i radio Kalmar bidrog till hyverventilerandet. Nej, detta är egentligen inte en politisk blogg, men eftersom den handlar om ingenting så innefattar det i mångt och mycket även politiken.


Maken och jag gjorde gemensam inköpslista igår, men båda två var rörande överens om att det nog var bäst att jag handlade. Tack och lov.

Listan blev gedigen och ändå är jag helt övertygad om att jag hittar lite till när jag väl är i affären. När vi hade fått i hop ett A4-ark konstaterade maken att "jaha, det är påskafton det, vad ska vi äta de övriga dagarna...?" Börjar undra om jag inte överdrivit en aning eller två? Citerar ur en berömd Poppe-fars som jag glömt namnet på: "vi har sa möe maaaad".


Stor son ska återigen berika oss med ett besök såhär i påsktider, han behöver väl lite mat och moderliga omsorger. Mat ska han få i alla fall, i övrigt är hans mor kanske inte så omsorgsfull... Han får helt enkelt börja besöket med att vara behjälplig med kånkande och bärande av matkassar. Nån nytta ska man väl ha av sina arvingar!   


Nu ska i alla fall skrivbordet påskrensas från dammiga högar!  



Ovido - Quiz & Flashcards