Alla inlägg den 26 april 2010

Av Sajberlena - 26 april 2010 19:26

Alltså, jag tror aldrig det hänt förut!


Jag har jobbat i sju timmar och inte ETT enda telefonsamtal på hela dagen! Inte ens på mobilen!


Inte minsta lilla försäljare... Inga kunder, varken glada eller oglada. Ingenting! Nä, det HAR nog aldrig hänt förr.

Å andra sidan har jag fått jobba i lugn och ro, det är ju aldrig fel. Men efter några timmar börjar man liksom undra om man är på riktigt... Om världen utanför gått under eller om man blivit osynlig. Man kanske inte finns?


Testade telefonen ett par gånger, den kanske var sönder? Nä. Funkade.

Det har t o m varit hur lugnt som helst på hemmafronten också! Förstår ni? Måste vara något lurt med det här. Väntar förmodligen någon katastrof runt hörnet. Det här är inte okej! Kom ihåg var ni hörde det först.

Av Sajberlena - 26 april 2010 11:13

På mitt jobb har vi under ganska lång tid använt oss av "gratisversionen" av "nästan" Officepaketet, d v s Open Office.

Under nästan lika lång tid har jag svurit, skällt, tjurat och bråkat för att vi inte haft riktigt office. Chefen har också, under nästan lika lång tid, sagt "jamen KÖP skiten dårå". Ja, och sen har det liksom inte blitt av...


Förrän nu då!


Förra veckan klicketiklickade jag mig in på försäljningssajter, klick-klick och KÖP. Dagen efter var den lilla lådan här! Det var dessvärre inte jag, så den gick tillbaka till postens utlämningsställe varvid det tog ytterligare en dag att få hit lappen. Den dagen lappen kom hann jag inte hämta paketet, men för att göra en lång historia kort - nu har jag hämtat lilla låddan!!


Väl på kontoret öppnade jag den, andäktigt, plockade fram en hårdplastbehållare med tjusig design och ägnade sedan tio minuter åt att försöka få upp densamma. Det fanns ritat på behållaren hur man öppnade den, jag gjorde som det stod men nä. Ingen Pandoras ask alltså.

Efter svettiga bräckanden och slitanden noterade jag att den lapp på vilken man ritat öppningsinstruktionerna var en tejpbit. Denna tejpbit höll ihop hela asken. Alltså - för att öppna asken var man tvungen att dra bort tejpen där instruktionen om HUR man öppnade asken var uppritade... Smart! Eller inte.


Nåväl, tejpbit bort, asken TADAAAAA flög upp som ingenting och där låg de, de så hett efterlängtade skivorna! Office, businessversionen. Tjohoo.


I med skiva 1. Tuggelitugg, klickklick, surr surr - installation påbörjad. Produckt key trycktrycktryck.

Ny ruta. "Söker tidigare installerade Officeversioner". Hm, jaha, okej. Ja, sök på du, du lär inte hitta nån...

Mycket riktigt. Ny ruta. "Tidigare Officeversioner ej funna". Öh, nä, jag SA ju det!


Började undersöka asken. Hittar en liten textruta i hörnet.  "Uppgradering. för befintliga användare av någon av de Microsoft-produkter som anges på sidan av förpackningen."

Angiven "sida på förpackningen" meddelar mig att jag, för att kunna använda den nu inköpta produkten, måste ha tidigare version installerad.


Suck. Tror jag åker hem...


Ovido - Quiz & Flashcards