Alla inlägg den 3 augusti 2010

Av Sajberlena - 3 augusti 2010 00:10

Nämen hörni - nu får det väl räcka med bloggsemester va?


Inte för att jag kan påstå att jag har upplevt speciellt mycket att blogga om egentligen, semestern har flutit på i lugnt och stilla tempo. Inga större skandaler eller katastrofer har drabbat oss och ingen är väl egentligen mer förvånad än jag!


Öland ligger kvar där vi lämnade det (tror jag) och huset står intakt. Men nästa år kommer vi nog stanna två veckor i paradiset för jag hade världens hemåkarångest när vår vecka var över. Hade gäääärna stannat ett tag till i slottet!


  


Ja, sen är klart att det under vår vecka regnade mer än det gjort på 100 år förstås och hela Öland höll på att dränkas, men det var inte vårt fel! Och inte led vi större skada av det heller, vi satt och kurade med levande ljus och lyssnade till ovädret utanför. Att man t o m fått stänga av Ölandsbron hade vi ingen aning om förrän vi läste om det i tidningen dagen efter...   


Och det faktum att jag upptäckte att jag packat ner fyra par byxor men inga tröjor till mig var ju inte heller något som förvånade, det är tämligen normalt. Fick åka och köpa lite nya tröjor, stackars mig! Men vi var ju tvungna att åka till affärerna i alla fall för lillfisen fick ju inte med sig några underkläder heller. När vi ändå var där passade maken på att handla lite kläder han också, hela Dressman hade "Ta tre betala för två" så han gjorde det.

Sen åkte vi tillbaka dagen efter för att gnälla eftersom han fått betala för samtliga plagg. Det visade sig dock att man hade satt ner alla priser på kvittot för att man inte kunde ha ett kvitt som visade Noll kronor för var tredje plagg, ett i mitt tycke ganska konstigt resonemang men visst. Att man den dagen satt ner samtliga makens nya tröjor för 300 spänn styck till 75 kronor går inte att gräma sig över - jag menar NÄR är rätt dag att handla kläder liksom? Nä, precis, det vet man ju aldrig!  


Att hunden fick öroninflammation och fick göra besök på djursjukhuset var ju inte heller speciellt sensationellt. Någon skall ju till sjukan, det hör ju till! Lite trist att det åt upp halva semesterkassan kanske men det är hon ju värd. Även om maken kanske tycker hon är lite vääääl dyr i drift i vissa lägen. Men det bryr vi oss inte så mycket om, The White Bitch och jag!   


Sen kan ju ingen tycka att det är skumt när hela familjen och mellanfisens kompis drar iväg i ottan och kör flera mil för att prova på vindsurfing. Visserligen var det väl lite aningens obetänkt med tanke på att det just den dagen var totalt vindstilla och kanske borde vi inte sett sååå himla förvånade ut när instruktörerna informerade om att det inte gick att vindsurfa utan vind, men äsch! Bagateller, bagateller. Vi kan inte det där med vindsurfing och vem har liksom koll på att alla flaggor på hela Öland hänger som värsta slipsarna ned för flaggstängerna?   Inte vi!

Nåja, instruktörerna har säkert varit med om värre och glömt oss vid det här laget...


Nä, som sagt, semestern har varit ovanligt lugn och händelsefattig!


Nu går vi in på min sista vecka här och maken har redan börjat jobba. Men jag har ordnat sällskap ändå, släpade hit en maffig karl som ska bo hos mig hela veckan!

  


Han är sååå snäll och enda gången vi får lite bekymmer är när han försöker sätta sig i knäet på mig.


Å nu tror jag han ska få släpa runt mig en runda i byn - förhoppningsvis stannar han upp och kissar då och då så jag får känna fast mark under fötterna!



Ovido - Quiz & Flashcards