Alla inlägg den 18 augusti 2010

Av Sajberlena - 18 augusti 2010 20:04

Sedan mellanfisen blev satt på diet för något år sedan har det krävts noggrann läsning av innehållsförteckningarna på allt man handlar. Det var i samband med detta jag uppmärksammade det fruktansvärt oroväckande fenomenet - att jag inte ser ett smack!   


Jag har i hela mitt liv haft utomordentlig syn! Kraftigt långsynt dessutom - alltid sett vägskyltar och registreringsskyltar långt innan andra ens sett skyltarna i sig. Men jag har även sett väldigt bra på nära håll, både stora och små bokstäver.


Nu... nu ser jag liksom bara att det står nåt men inte VAD. Det värsta är att det har gått så himla fort; ena dagen inga problem, nästa dag vit käpp och ledarhund! Vad är det som händer??


Provade såna där läsglasögon för några månader sedan. Blundande, satte dem på näsan, öppnade ögonen och befann mig i en ny värld. Suck. Det var bara att stoppa ner dem, ta med dem till kassan och betala. För säkerhets skull köpte jag även ett sånt där snöre så jag kunde ha dem runt halsen - behöver man dem inte hela tiden så är det ju bra om man vet var de är, tänkte jag.


Omgivningen höll - för vilken gång i ordningen - på att frusta ihjäl sig av återhållna skrattsalvor. Inte åt glasögonen, nej dem var det det inget fel på! Men snöret... Snöret var tydligen vaaaaansinnigt kul...   


Som den tjuriga och obstinata människa jag nu kan vara (ah, nu blev ni förvånade!) så la jag därför snörena på nåt "bra att ha"-ställe och därmed har jag aldrig kunnat använda mina glasögon. Jag hittar dem aldrig.


Men nu är det kris i lägret här alltså. Nu ser jag inte längre vad jag skriver på bildskärmen, kan inte läsa böcker och tidningar och ser inte textremsan på TV.


Vad ska jag göra? Utstå de hånfulla skrattsalvorna och använda mina snören eller helt enkelt låssas att jag ser utan glasögon? Å andra sidan skrattar mina nära och kära åt mig så fort jag visar mig så det gör kanske ingen skillnad... Är det inte kjolen som är nedstoppad i trosorna så är det felknäppta koftor. De är tämligen lättroade i min familj.


Nä, får nog ta tag i det där med ögonen på allvar. Optiker kanske?   


Av Sajberlena - 18 augusti 2010 00:33

Maken deppar allmänt, storson deppar i synnerhet, mellanfis har ju sina åkommor, lillfisen trött och grinig efter första dagen på fritids på sex veckor. Själv är jag som en urvriden disktrasa ungefär och har ont i foten. Eller nä, inte i foten egentligen, mer i nån nerv som gör att det KÄNNS som om det gör ont i foten fast det inte gör det.


Men annars är det bra!


Allmänna deppläget beror till största del på att alla blivit varse om att sommar, ledighet och dolce vita är slut och till ända, att livet består av annat än sovmornar och tv-spel och kanske lite insikten om att det ordinarie livet inte är så kul som det borde. Eller kunde. Om man hade obegränsat med pengar och kunde leva med semester hela tiden alltså. Fast jag tror man hade tröttnat på det med...


Ja, ni hör ju själva - idel positiva tankegångar!


Själv sitter jag och försöker planera en kräftskiva på lördag och mitt största fokus ligger just nu på hur man kan sitta inne fast ändå ute om ni förstår hur jag menar. D v s vi skall sitta utomhus men ändå i skydd för eventuella regnstormar och helst utan att frysa ihjäl. Och säger någon partytält så kräks jag för vi ska INTE ha något partytält! Min vana trogen vägrar jag att göra som alla andra, ren principsak. Jag har beställt vackert väder och en ljum augustikväll, alltså förutsätter jag att det är precis så det blir. Och blir det inte så hade jag fel men då får jag ordna det ändå, ska bara klura ut hur.


Jojo, man KAN ha kräftskiva inomhus men då blir det liksom inte en riktig kräftskiva och vi kan ju inte ha kräftskiva på låssas! Det gills inte.


Jag har planen hyfsat klar för mig men det saknas några praktiska detaljer. Sen måste jag räkna över hur många filtar vi äger så att ingen behöver frysa ihjäl om det nu blir minusgrader och snöstorm.


Det ska nog bli bra!


Visst är det roligt med fester, jag ääääälskar fester! Hade jag fått bestämma hade vi haft fest varannan helg eller nåt men bor man som vi blir det  som lite marigt att få ihop...


Men jag planerar faktiskt redan för nästa! Har kommit på en så vansinnigt rolig idé, ska bara sy ihop lite trådar så jäklar... Mhm, hemligt!


Nä, back to planning! Ingen fest utan lite happenings!




Ovido - Quiz & Flashcards