Alla inlägg den 10 augusti 2010

Av Sajberlena - 10 augusti 2010 23:29

Mobiltelefoni är inte något jag lägger större vikt vid i mitt liv. Jag har en mobil, jag använder den ungefär aldrig och oftast glömmer jag den hemma eller på jobbet. LIka ofta glömmer jag att sätta igång den eller så vilar den i ett hörn med urladdat batteri. Och folk blir tokiga på mig! "Du SVARAR ju aldrig" upprepas som ett mantra i mitt mobilsvar när jag väl hittar/sätter igång/kommer ihåg den.


Att man ständigt skall vara nåbar och att man inte kan leva livet utan att alltid kommunicera på ett eller annat sätt ingår inte i min livsfilosofi. Nu tycks jag förvisso vara ganska ensam om just den filosofin, men som alla stora filosofer bidar jag min tid, väntar på att även resten av världen skall komma till insikt och jag kan ställa mig med armarna i kors och nicka ett "vavadejasa".


SMS tycker jag däremot är en ganska bra hittepåsak! För det kan jag skicka när jag hinner, mottagaren läsa när vederbörande har tid och svara när det är läge. Eller inte svara alls, vilket man vill.


Alltså har jag en mobil, jag använder den ytterst lite och då mestadels till SMS. Man måste även lägga på minnet att jag faktiskt bor i skogen utan mobiltäckning och att man måste skicka SMS genom tredje fönstret från vänster i runda rummet. Annars kan man lika gärna låta bli. Att ta kort med den är fullständigt meningslöst. Det går men man ser aldrig vad korten föreställer vilket förtar vitsen med det hela lite grann.


Hur som helst - nu har jag fått ett infall och köpt en ny mobiltelefon! Surfade runt lite och såg en söt liten bild på en mobil. Jag visste inte alls vad det var, jag köper mobiler som jag köper bilar ungefär. Den "talade" liksom till mig. Klicketiklick och den är på väg hem till lilla brevlådan! Liiiiite dåligt samvete bara då jag för första gången på många år lämnar Nokia men vaffan - livet är en chansning!


Nu får jag nästan ge resten av familjen konstgjord andning så de inte kvävs av elaka skrattsalvor. Av nån anledning ser det något humoristiskt med att jag köpt just en sån mobil... Bah!  


Varför skulle inte jag behöva en Ericsson Xperia X10 mini????

Jag bara undrar?   







Av Sajberlena - 10 augusti 2010 12:16

Vår son har remitterats till dietisten för att diskutera hans nya mjöl-, mjölk-, ägg- och sojafria diet.

Vi fick en lapp från dietistmottagningen och uppmaning att ringa dem för att beställa en tid för sammanträffande. "Säkrast måndag till fredag mellan 8.30-9.30" Brabra. Ringer. Telefonsvarare. "Åter imorgon". Hm. Okej. Ringer "imorgon". Telefonsvarare. "Åter onsdag klockan 13.00" Hmhm. På lappen står det att om vi inte ringer så återgår remissen och - som jag tolkar det - är vi inte längre i behov av möte. Eller så. Kort sagt, då är vi inte välkomna.


Det är ingen ko på isen - jag lutar mig mot internet och många av de utomordentliga sajterna för allergiker och har hittat rätt i dietdjungeln ändå. Men jag vill prata med dem i alla fall, för jag vet att det INTE är mjölkallergi och att de ger ett okej att återinföra mjölk i maten åt sonen. Han behöver mjölk känner jag. Kräm utan mjölk är inte roligt, och kräm är i stora drag vad han får i sig nu. Han har ju lyckats med konststycket att dra på sig en släng körtelfeber mitt allt elände... Som om det inte var jobbigt nog att äta utan att värkande halsmandlar skulle mötas på mitten i halsen! Men han är jätteduktig och kämpar på så gott han kan.


Nåväl! Dietisterna vill inte prata med mig i alla fall. Men på det stora hela har sjukvården varit fullkomligt fantastisk! Vi har fått omedelbar hjälp och hör här:


I söndags fick jag ringa till sjukvårdsrådgivningen. Sköterskan där ville konsultera barnavdelningen för att ge vidare råd, så hon skulle ringa dem och återkomma. Efter två minuter ringde hon igen bara för att meddela att "läkaren på barn är på rond nu, men så fort han är tillbaka ska jag prata med honom och återkommer igen. Bara så du inte undrar varför det dröjer..." DET, mina vänner, DET är service!


Man är inte så vansinnigt kaxig när man är helt utlämnad i en värld man inte begriper ett smack av och helt beroende av de som kan och vet. Därför betyder såna där extra små saker så otrooooligt mycket!


När hon återkom igen fick vi tid på en gång, det var bara att åka in.


Kalmar lasarett - guldstjärna!   


Nu ska jag göra pancakes. Utan vete, ägg och mjölk! Går det? Jajamen!! 


Citygross i Kalmar - guldstjärna!   


Ett så tydligt, brett och bra utbud av dietmat av alla möjliga sorter. Tack!




Ovido - Quiz & Flashcards