Alla inlägg den 4 mars 2010

Av Sajberlena - 4 mars 2010 13:28

...att dricka champagnen som bjuds idag...


Har jag berättat om vår champagne? Inte? Oj, har jag missat det... Det är lite kul i all sin tragik, för det känns ibland som så väldigt mycket oss. Om man sen ska välja att se det positivt eller negativt är upp till betraktaren.


Nåväl.


Maken har massa utländska kontakter genom jobbet. Han var i Frankrike på ett av sina "möööööten" (ni vet, såna där tillfällen när han inte svarar i telefonen). Med sig hem hade han - förutom parfym till mig då - en otroligt vacker, uppfällbar pappkartong med en ännu vackrare flaska i. Det var en av de flådigaste champagner man kan köpa, tydligen... Karln som hade givit maken flaskan hade noga betonat att den var för "spezial ockasiones" och hur den skulle förvaras, vilken temeratur den skulle ha vid det "speziale ockasionet" och så vidare.


Den stod där, i skafferiet, i väntan på ett special occasion. Jag trodde maken skulle ta fram den när taket var lagt eller när jag fyllde 40 men nä. Ingen skumpa.


Men en dag, en vanlig sketen dag, fick han rycket och skulle bjuda på sin fina dricka. För att uppnå de ställda reglerna för dryckens förtäring stoppade han ner den i frysen ett tag, i sin kartong. Utan att tala om för mig förstås, det skulle ju bli en överraskning.


Flera dagar senare, när jag skulle hämta upp falukorven ur frysboxen, blev jag mycket riktigt väldigt överraskad när jag hittade skumpan! Vackert utfluten i botten på hela frysboxen och uppblandad med miljarders små små glasbitar... Flaskan frös, flaskan exploderade och champagnen was no more. Dessutom hade han lagt ner HELA den uppfällbara kartongen så den var tämligen massakrerad. Pappkartonger kan nog lätt bli det när en flaska champagne exploderar i dem. Tror jag.


Lär av oss som ett typexempel. Skjut inte upp njutningarna i livet i väntan på speziale ockasiones som aldrig kommer. Drick den och gör en vanlig sketen tisdag till en speciell tisdag istället.


Ovido - Quiz & Flashcards