Alla inlägg den 13 mars 2010

Av Sajberlena - 13 mars 2010 18:23

Har gjort ett tappert försök att genomföra en liten ridtur genom den underbart sköna smålandsskogen idag. Solsken, vattendropp, plusgrader - kan förutsättningarna bli bättre?

Japp. Det kan de...


Hur det gick?

Inte alls, skulle man kunna säga.


Smålandsskogens grusvägar i mars månad är sig inte riktigt lik tidigare smålandsskogars grusvägar i mars liksom. De är belagda. Med is. Och på isen är det vatten.


Det finns en liten väg, kanske 300 meter, som är jättefin! Å sen är den inte alls. Varken fin eller nåt annat.


Vi kom där, i full galopp, hästen och jag. Bromsade in lite lagom, tog ett par trevande steg ut på vägen - den såg liksom lite "mjuk" ut. Fem meter med hovar åt alla håll och sen naturligtvis tvärstopp. Felbedömning - ingen mjuk is, glashalt var det och utanför vägen halvmeter snö med skare typ cementblock. Om man inte är häst, för då trampar man igenom cementblocket.

Det var avsittning och sen övertalning, lock och pock och till slut typ BAR jag 500 kg häst i mina armar för att återta fast mark på fungerande underlag. Man är starkare än man tror...   Sen var det uppsittning igen, men si DET tyckte inte hästelihästen! Nä, tjusiga undanmanövers med bakvagnen och en annan är ju inte precis nån gasell beträffande smidighet så det var en liten dust. Men skam den som ger sig!


Nåväl, man kan galoppera fram och tillbaka på en vägsnutt många gånger, så lite ridet blev det ju!


Liten lessen hund är fortfarande liten och lessen och dessutom tjurig över sin plasttratt, det är ingen rolig kombination. Mö gnäll blir det! Ibland tar vi av tratten så hon ska få äta och dricka utan den, men tyvärr måste den på igen ganska snart. Det fnattas och klias i såret hela tiden, stackars liten... Men hon stöder lite på benet nu, när hon glömmer sig, det är ett gott tecken!


Deppig son ingår också i dagens meny. Han håller på att tappa en tand lillfisen, och det är vääääldigt jobbigt med just den här tanden. Han har nämligen fått lördagsgodis och kan inte äta eländet... Man kan ju lika gärna gräva ner sig när man inte kan äta sitt lördagsgodis! Men "jag kan nog få i mig lite chokladpudding" snyftade han med tårarna rinnande. Amen klart han ska få chokladpudding!! I stora lass!


Nähä, melodifestival vankas och innan dess ska som sagt chokladpuddingen röras, popcorn poppas och fika fixas fram. Undrar vem som ska göra det? Det är bäst jag slutar så jag kan övervaka att det blir gjort om inte annat...


Kiss and bajs!

Ovido - Quiz & Flashcards