Alla inlägg den 2 mars 2010

Av Sajberlena - 2 mars 2010 13:35

Slank in på KappAhl på vägen mellan mina olika skrivbord och kom ut med en liten kasse "magiska jeans".


De ska tydligen vara så magiska så man inte vill kliva ur dem när de väl är på, säger reklamen... Hm.


Tydligen skall de hålla in och hålla upp och med tanke på mina duster med vågen låter det som om det vore preciiiiiis vad jag behöver.  Min vana trogen provade jag ju inte i affären - orka... Jag provar hemma! Har jag tur så lurar jag vågen att tro att jag är så slank så den inte ens ger utslag, mooahhahhaaaa!!!


Får väl se om de är så magiska att man vågar lägga ut ett foto från provsessionen... Någonstans tvivlar jag på det.


Återkommer med rapport!

Av Sajberlena - 2 mars 2010 10:33

Satt och lyssnade på nyheterna medan jag försiktigt halkade mig iväg till jobbet idag. Svenska grisar äter genmanipulerad soya. Ska omedelbart erkänna; jag kan inte ett smack om odling, tomater eller grisuppfödning! Jag hör till kategorin som bara handlar i affären och äter.Ordet ”genmanipulerad” har en väldigt negativ klang i mina öron. Bara ordet ”manipulerad” låter obehagligt. Men ”genmanipulerad mat” låter rent äckligt.


Det ÄR nog inte äckligt – att genmodifiera mat är inte detsamma som att försämra smak och kvalitet. Tvärtom, vitsen är ju att få bättre, mer hållbara och näringsrik mat. Men den är manipulerad. Den är inte äkta! Genmodifierad mat låter som ”låssasmat”.   


Vad som skrämmer är nog egentligen inte maten, det är det faktum att man manipulerar saker och att man inte riktigt vet fullt ut var det hela slutar. Att vi givit oss in på farlig mark och tagit naturlagarna i egna händer.






Samtidigt – om jag står och ska köpa grönsaker så vill jag inte ha tomater som är fläckiga, halvmjuka och skrynkliga. Jag vill ha klarröda, lagom hårda tomater som ser goda ut! Alltså väljer jag ut dem. Hade jag gjort det om det stått ”Genmodifierade tomater” på skylten? Hm. På något vis låter det inte lika gott…


Men jag är ju svensk konsument, jag är kräsen och jag vill ha valuta för mina pengar. Jag vill ha felfri, vacker mat, annars blir jag gnällig. Att den är lika felfri och vacker efter en månad i kylen är anmärkningsvärt men ekonomiskt!   



Välkommen hem till oss på middag. Vi bjuder på skinkstek från grisar uppfödda på genmodifierat foder och manipulerad potatis!” Undrar varför ingen kommer…


Nä, allvarligt talat – det handlar återigen om rätten att få välja och inte minst välja bort. Som ätande konsument vill jag få möjlighet att göra egna val, jag måste få informeras om vad jag äter och stoppar i mig.

 

Manipulera på ni som kan, men gör det med försiktighet. Och ge mig möjlighet att få välja om jag vill ha den!    


Ovido - Quiz & Flashcards