Alla inlägg den 14 mars 2010

Av Sajberlena - 14 mars 2010 19:35

Jag har kommit upp den aktningsvärda ålder då man kan börja meningar med "när jag var ung..." och falla i återblickar över hur allt var bättre förr.   


Idag tänker jag bl a på den tiden när en mascara var en - mascara. Man kunde välja på svart, brun och blå och sen fanns alternativen vattenfast eller inte.


När jag ska köpa en mascara idag är det ett halvdagsprojekt! För först och främst ska jag välja vilken typ av ögonfransar jag vill ha; långa, tjocka, vanliga, separerade, lösögonfranslook... Kanske alltihop?

Sen kommer nästa bit; med vilken metod skall jag uppnå mitt val? Med 2000-kalorimascara, med fibermascara, med dubbelborstemascara? Kanske med borste som ser ut som en kam för att separera och sedan lägga på ett lager med en rund, tät borste? En gles borste, en tät borste, en tjock borste eller en smal, tunn borste?


Jag botaniserar bland eyes wide open, lash designer, extreme resist lengthening. Ord som revolution, ideal och impact är en bråkdel av vad jag måste ta ställning till i mitt beslut.


Kanske vill jag ha långa lösögonfranslooken om jag ska på fest och en naturlig look när jag ska till jobbet... Ve och fasa, då måste jag välja TVÅ olika!

Kanske vill jag inte ha lösögonfranslooken alls, eftersom jag trots allt inte ska använda mina ögonfransar som imborttagare på bilrutans insida. Det räcker nog med ganska "vanlig" look då.


Sen vattenfast eller inte... Nu är det inte ofta jag fäller tårar i större omfattning under dagtid, så jag klarar mig nog med vattenlöslig. Det är så mördande tråkigt att tvätta av sig kladdet på kvällarna i alla fall, vi gör det enkelt. Men det är klart... Kanebo har ju sin 38... Den som är vattenfast upp till 38 grader... Hm... Men å andra sidan har den en totalt värdelös borste, alldeles för liten, så den går bort!


Det hela brukar sluta med att jag går till Nivea-hyllan och helt ospännande plockar åt mig en knallrosa Volume Nanodefinition, svart, icke vattenfast. Inte vet jag om den nanodefinierar, volumiserar eller gör mig lycklig för att den är knallrosa (inte mascaran i sig alltså, den är svart) men den är trygg och hemvan.


För ett tag sedan skulle jag minsann vara lite wild and crazy och plockade åt mig en av samma märke med knallblått hölje! Niveas nya sensationsmascara skulle det tydligen vara, Extension Nanodefinition - minsann minsann!


Dagen efter var jag tillbaka och kompletterade min samling med en rosahöljd Volume Nanodefiniton också... Extension Nanodefinition hade en urusel borste, dessutom fastnade inte eländet på ögonfransarna. Det är ett av kraven jag ställer på en mascara nämligen, fastna gärna på ögonfransarna okej?


Sen kommer vi till avdelningen för foundation! Jag säger bara; mooaahhahhaaaaa!   Nu snackar vi heldagsshopping!


Nä, det var bättre förr. Även om vi helst inte skall backa ända till när JAG var liten och fascinerat satt och tittade på när min mamma och moster satt och spottade i kakmascaran, joxade runt med borsten och fick loss en sörja som de sedan applicerade runt sina eyelinerförsedda 60-talsmakade ögon. Det var innan ord som ögoninflammationer, bakteriehärdar och "ganska äckligt" basunerades ut i kvällspressens make up bilagor. Det var faktiskt innan kvällspressen ens tänkt tanken på att make up kunde sälja lösnummer alls!   



Ovido - Quiz & Flashcards