Direktlänk till inlägg 3 mars 2010

Om jag vore kommunalråd...

Av Sajberlena - 3 mars 2010 15:45

...då skulle jag göra om och göra rätt. Min lilla kommun skulle jag utveckla och göra till en attraktiv inflyttningskommun där människor vill satsa för framtiden.


I min värld är allt egentligen väldigt enkelt: man ger sin kommun självförtroende. Spaltar man ner helheten i små enheter så fungerar det mesta faktiskt likadant - självförtroende sänder ut positiva signaler och öppnar ögonen på människor. Ett kommunalråd måste inte bara kunna fungera som ledare, ett kommunalråd måste tillsammans med sin stab kunna entusiasmera, peppa och arbeta aktivit med klara målsättningar.

Alltså - "mina" kommuninnevånare tror på oss själva, vi vet att kommunen har potential och vi kan erbjuda en unik valfrihet i form av billiga hus, närheten till havet, skogen, tätort och landsbygd. Det är bara att välja. Dessutom hamnar man på ett vettigt pendlingsavstånd till städer som Karlskrona och Kalmar oavsett var man väljer att slå sig ner i kommunen. Det är ju lysande förutsättningar!


Jobb och sysselsättning. Vi behöver det. Ordet "Gnosjöanda" låter positivit i de flestas öron, eller hur? Då ska man veta att Torsås kommun beräknat på antalet invånare har fler småföretag än Gnosjö! Varför finns det då ingen "Torsåsanda" man talar om?

Man måste undersöka vad som krävs av kommunen för att få fler företag att etablera sig här hos oss. Hur kan man hjälpa till? Hur marknadsför man det geografiskt ypperliga läget?


Skola och barnomsorg. BRA skola och BRA barnomsorg. Inte skola och barnomsorg som hela tiden bantas på resurser för att "barnen kommer ändå ta slut". Fel mentalitet!!


Jag vill tänka "vi är en liten kommun men vi har ändå en ny idrottshall, en otroligt bra ungdomsverksamhet och närproducerad, ekologisk mat till skolor och äldreomsorgen. Övervägande delen av befolkningen bor på landsbygden, men med vårt miljötänk har vi ändå satsat på en väl utvecklad kollektivtrafik - även när skolan är stängd och med turer utöver skolbussarna. Vi arrangerar ungdomsaktiviteter på helgerna och har naturligtvis nattbussar till orter som Söderåkra, Bergkvara och Gullabo. Vi har förenat våra olika orter genom gemensamma aktiviteter mellan skolbarnen i ytterområdena så de känner till varandra och har etablerat en form av gemenskap när de strålar samman i högstadiet. På så vis arbetar vi aktivt för att överbrygga den konkurrens som hela tiden råder mellan områdena.
Vi satsar på etableringsstöd till nya företag, vi erbjuder hyresrabatterade lokaler och en medflyttandeservice i form av introduktionspaket till kommunens nya invånare.
Vår årliga "Torsåstoppen-dagar" är välbesökta - vem vill inte komma och hälsa på en kommun som är så otroligt framåt som Torsås?"


Vad är det för fel på att utveckla något positivt som föder ringar på vattnet istället för att slå sig till ro och förvalta ett sjunkande skepp?


Jag är en drömmare. Men drömmar går alltid att förverkliga!


Om jag vore kommunalråd, då jäklar...   

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Sajberlena - 10 mars 2013 13:24

Hörrni, jag har flyttat nu.   Ni hittar mig här!   www.sajberlena.blogspot.se   ...

Av Sajberlena - 8 mars 2013 09:00

Jo, vi är ju skogsägare då... Jaså, visste ni inte det? Nämen oj, har jag glömt berätta det... Förlåt mig. Jomen vi har ju en skog. Med träd. Och buskar och blåbärsris och en upptrampad stig. Den är inte så stor kanske, men den är hög. Fullt tillräck...

Av Sajberlena - 7 mars 2013 20:33

Är ni lika trött på mig som jag är? Jag har flamsat och tramsat och haft mig i flera år nu, först på freewebs.com och sedan här.   Jag funderar allvarligt på att flytta härifrån. Gjorde ett försök för länge sedan, men den nya fungerade inget vida...

Av Sajberlena - 5 mars 2013 22:07

Åkte till jobbet. Kom dit innan nio - måste nästan vara OB-tillägg på sånt va? Jag menar, att jobba mitt i nätterna? Sen jobbade jag och jobbade och jobbade ÖVER! Jobbade så länge att de hann tömma postlådorna innan jag hunnit få med mina fakturor......

Av Sajberlena - 4 mars 2013 22:26

När jag har en blogg men skiter i att blogga på flera dagar så hamnar jag i läget att det finns så mycket att berätta så man inte vet var jag ska börja, och det blir jättejobbigt att sortera ut så jag hoppar över det en dag till. Och en till. Och en ...

Ovido - Quiz & Flashcards