Direktlänk till inlägg 26 oktober 2010

Den mänskliga faktorn

Av Sajberlena - 26 oktober 2010 21:32

Tonåringar är som tonåringar är - det vi ju alla som varit där själva eller är innehavare av en.


De är lite glömska, lite förvirrade, lite aggressiva, lite ömsinta, lite älskvärda och har stora fötter. Åtminstone killarna. För det mesta.


Men de är allt som oftast också väldigt, väldigt underbara. Gulliga på nåt vis. För det mesta.


Sen finns det undantag, det gör det bland vuxna också. Det finns massor av vuxna som inte tar ansvar, som beter sig som idioter och som inte går att ha i möblerade rum. Jag har träffat flera stycken! Det betyder inte att jag förutsätter att alla vuxna är sådana, eller hur?


Men lite sur blir jag när vissa i vuxenvärlden förutsätter att ungdomar inte tar ansvar, att de ljuger, smiter undan och bara jävlas.


Om en unge i åttonde klass inte lämnar in sin läxa behöver det inte vara så att han eller hon säger "jag glömde den hemma" för att dölja att de inte gjort den. Det kan faktiskt vara så att de i morgonbrådskan sprang ifrån den hemma på öppna spisen. Det är inte alltid ett svepskäl för att de "bara vill få mer tid på sig att göra den klar". Läxan kan ha legat färdig och renskriven sedan exempelvis i söndags...


Bara så ni vet, högstadielärare. Ni som inte redan visste det alltså...


Dra inte alla ungar över en kam och döm inte genom att anklaga ungarna för sånt som inte stämmer, stäng inte öronen oavsett hur väl de försöker förklara bara för att "ni vet nog hur det är".


Nästa gång skiter de kanske i att både göra och ta med läxan eftersom de ändå inte blir trodda.


Det är lika frustrerande för ungdomar att inte bli trodda som det är för vuxna. Bergis!

 
 
Mad

Mad

26 oktober 2010 22:10

Huvudet på spiken!

Gäller även ungdomar och jobb. Alla verkar tro att alla ungdomar bara vill ligga hemma och fisa utan att behöva lyfta ett finger (finns såna med, både vuxna och unga).

Jag blir skitarg när jag ser insändare i tidningar om "dagens ungdomar vill inte ens jobba!" för jag är en av de där fullt friska unga som söker jobb som en idiot men aldrig får tag på nåt. Jag är uppe i 300 jobb nu... men jag är "för ung", "för oerfaren". Det är VUXNA som inte VILL ha ungdomar som anställda.

Det är så hycklande det kan bli! usch vad sur jag blir.

http://auroranebulosa.bloggplatsen.se

Sajberlena

27 oktober 2010 09:05

Amen!

 
riesling

riesling

27 oktober 2010 10:00

Oj, vad jag håller med!!!! Det finns alldeles för många som inte riktigt räknar barn och ungdomar som jämlika och det gör mig alldeles förbannad varenda gång!! Det finns några få tokskallar - både barn/ungdomar OCH vuxna (precis som du skriver) men de allra, allra flesta är vanliga, vettiga, viktiga människor som det går att föra riktiga samtal med och som måste räknas!! Fast de inte är lika gamla eller har lika mycket erfarenhet!!

http://riesling.bloggplatsen.se

Sajberlena

27 oktober 2010 10:31

Hur skulle det se ut om vi dömde alla vi träffade på samma sätt som många vuxna dömer ungdomar? Om ingen skulle tro på vad andra säger och om chefer ständigt förutsatte att alla anställda ljuger? Och vad gäller sonens läxa kunde han ju lika gärna skitit i att göra den eftersom han ändå fick skäll för att den inte var gjord fast den var klar sedan länge! Vad lärde han sig av det? Visst var det slarvigt av honom att glömma ta den med sig, men läraren kan väl säga det då och inte anklaga honom för att försöka smita undan.
Nä, ungdomar är också människor och för det mesta fina sådana. (Det vet ju du efter din sista fest, gapskratt!!! ;DDD)
Amen igen.

 
riesling

riesling

28 oktober 2010 09:35

*rodnar lätt men ler oerhört brett*

http://riesling.bloggplatsen.se

Sajberlena

28 oktober 2010 11:02

Hahahaaa!! ;D

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Sajberlena - 10 mars 2013 13:24

Hörrni, jag har flyttat nu.   Ni hittar mig här!   www.sajberlena.blogspot.se   ...

Av Sajberlena - 8 mars 2013 09:00

Jo, vi är ju skogsägare då... Jaså, visste ni inte det? Nämen oj, har jag glömt berätta det... Förlåt mig. Jomen vi har ju en skog. Med träd. Och buskar och blåbärsris och en upptrampad stig. Den är inte så stor kanske, men den är hög. Fullt tillräck...

Av Sajberlena - 7 mars 2013 20:33

Är ni lika trött på mig som jag är? Jag har flamsat och tramsat och haft mig i flera år nu, först på freewebs.com och sedan här.   Jag funderar allvarligt på att flytta härifrån. Gjorde ett försök för länge sedan, men den nya fungerade inget vida...

Av Sajberlena - 5 mars 2013 22:07

Åkte till jobbet. Kom dit innan nio - måste nästan vara OB-tillägg på sånt va? Jag menar, att jobba mitt i nätterna? Sen jobbade jag och jobbade och jobbade ÖVER! Jobbade så länge att de hann tömma postlådorna innan jag hunnit få med mina fakturor......

Av Sajberlena - 4 mars 2013 22:26

När jag har en blogg men skiter i att blogga på flera dagar så hamnar jag i läget att det finns så mycket att berätta så man inte vet var jag ska börja, och det blir jättejobbigt att sortera ut så jag hoppar över det en dag till. Och en till. Och en ...

Ovido - Quiz & Flashcards