Alla inlägg under mars 2010

Av Sajberlena - 1 mars 2010 17:04

Detta är fullkomligt makalöst! Hur tänker våra största klädjättar egentligen? Tänker de alls?


Har ägnat en timme åt att springa runt på KappAhl, Lindex, HM och slutligen Åhlens för att hitta ett fleecevadderat regnställ åt mitt frusna och blöta lilla barn. Jag vill ha ett "dagisställ", ni småbarnsföräldrar vet vad jag menar va?


Såg att det fanns på Rusta i Kalmar i lördags. RUSTA säljer regnställ med fleecefoder till barn, hör ni det alla eminenta, mångmniljonvinstdrivande klädjättar? De har förstått grejen, ni bord lära av dem!


Nu var jag inte i närheten av Rusta idag, jag var mitt i stan. I min värld är det nämligen i klädaffärer i stan man borde hitta regnkläder med fleecefoder till barn. Får bara konstatera - för vilken gång i ordningen vet jag inte - att jag måtte vara otroligt korkad.


På KappAhl fanns inte ens ytterkläder. Om man inte ville ha midjekort skinnjacka a la 70-tal då alltså, men nånstans finner jag det opraktiskt på en markrullande sexåring. Nu ska jag inte vara orättvis - det fanns nån överbliven täckjacka i rosa med vita blommor på också, men nåt säger mig att det inte hade gått hem hos sonen...


LIndex hade "överdragsbyxor" i prassligt, plastliknande material. Kändes tunna, kändes "okvalitet" och kändes helt fel.


HM hade - ingenting. Jag skämtade faktiskt i mitt förra inlägg, men på HM hängde både kortärmade skjortor och uppkavlade, tunna sommarbyxor i sexårings storlek men nä. Vill inte ha. Nu i alla fall. Men det är klart, när jag kommer i juli och ska köpa sommarkläder lär mina ungar få gå i vinteroverall för det är förmodligen vad som hänger på ställningarna då!


Åhlens hade nästan vad jag sökte. Gummiliknande jacka och byxor, förvisso utan fleecefoder men med något annat tunt foder som gjorde att stället kändes aningen mer värmande. Det kändes inte som ofodrad pressenning i alla fall...


Det fick bli Åhlens. Inte guld, inte silver men brons dårå. Ibland får man bara ge upp och gilla läget.


Sonen vart nöjd i alla fall, man får liksom passa sig lite så man inte köper "småbarnskläder" för då är det tvärkört. Sen är det frågan om i vems ögon det betraktas som småbarnskläder, hans eller mina, vi delar inte alltid samma uppfattning i frågan. Termobyxor i storlek 128 med hängslen är t ex inte småbarnskläder i mina ögon, dock i hans. Sen får det inte vara grönt heller för han har klart deklarerat att "jag tycker inte jag är snygg med grönt". Nähä.


Tur det var midjebyxor och i blått man hade på Åhlens!



Av Sajberlena - 1 mars 2010 11:51

Öppnade dörren och släppte ut hunden imorse och i mitt halvvakna tillstånd kände jag en kraftig irritation över något utan att komma på vad det var. Efter ett tag upptäckte jag att jag blev irriterad på något ljud, det var inte tyst som det brukar så tidigt på mornarna. Det visade sig vara en jäkla massa fågelkvitter som störde min ro, sabla liv överallt. Först efter flera minuter kom jag underfund med att det faktiskt är vår i luften, tro´t om man vill, och att visslandet och drillandet var något positivt. Fick nästan be lite mumlande om ursäkt över tankarna på nygrillad rykande kyckling på en tallrik och skämmas lite...   


En annan skum känsla - kunde köra till jobbet utan snö under hjulen idag, första gången på flera månader! Man kunde t o m gasa upp lite lite grann, slippa krypköra. Fantastiskt!


Första måndagen efter sportlovet; vi pratar trötta barn... Inte mellanfisen så farligt, han skulle stå i cafeterian idag och var vid gott mod, men lillfisen var seg att få igång.


Nu funkar inte termobyxor längre, nu måste det till varma galonisar konstaterade vi. Lovade att införskaffa sådana under dagen, ska ut och botanisera lite på lunchen. Om trenden i affärerna hållt i sig så säljs det väl inga såna nu utan istället bara kortbyxor och linnen, men jag ska åtminstone undersöka saken. Men har man inga termobyxor och jackor att sälja när det är 20 grader kallt och en meter snö lär man väl inte ha regnkläder när hela världen blir en gyttjepöl heller...   


Gårdagens energi verkar hänga med än så länge, om än i lite mindre omfattning. Har sammanstrålat med min gamla chef, numera kund, och sytt ihop ett system för att sköta bokföring och redovisning i hans nya företag. Alltid roligt att påbörja nya projekt. Eller alltid och alltid - det är roligare i mars än i mitten av januari, men i alla fall.


Nu ska jag göra mig av med lite av min energi på mina pappershögar!   





Ovido - Quiz & Flashcards